Miröl szól a szociológia?
Figyelt kérdés
Maga a szociológia nehéz? A Debreceni Egyetemen jónak mondható? Hol lehet elhelyezkedni majd később ha elvégeztem?2012. jan. 17. 17:06
1/5 anonim válasza:
A szociológia egyáltalán nem nehéz, ha egy nagyon kis érdeklődést mutatsz iránta. Érdekes dolgokat lehet tanulni, sőt, rájössz majd, hogy vannak olyan dolgok, amiről azt hitted, hogy nem is lehet tanulni egyetemen, mert azok maguktól értetődőek, minden nap jelen vannak az emberek életében. Csupa hasznos dolgot tanulsz: reálisabban tudod majd megközelíteni a társadalmat és könnyebben megérted, illetve értelmezed a benne jelenlevő problémákat, megtanulsz statisztikai adatokkal dolgozni, megtanulod, hogyan műkődik a gazdaság, politika, megismered a kultúrát, kultúrák közötti különbségeket. Továbbá, ha eddig nem, remélhetőleg ezután megtanulsz objektív lenni, ugyanis a szociológusoknak nem szabad szubjektívnek lenniük, azaz nem szabad saját szemszögükből, saját tapasztalatukra alapozva magyarázni a jelenségeket. Később dolgozhatsz tanárként, kutatóként, nonprofit szervezeteknél.
2/5 anonim válasza:
én szociológiára jelentkeztem, de félek , mennyire fog számítani a matek? nekem nagyon nem megy a matek, és pont ezért választottama szociológiát, mert humán-elméleti tárgy ezekből pedig jó vagyok. Maga a szociológia érdekel, de nem tudom ha van matek mennyire vészes ?
3/5 anonim válasza:
Én szociológiát tanulok és elhiheted, matektől nem kell majd tartanod. Gondolom itt inkább a mértani rész az, amitől rettegsz, nem?
Teljesebb képet kaphatsz, ha megszerzed Andorka Rudolf: Bevezetés a szociológiába című könyvét, vagy Anthony Giddens: Szociológia című könyvét. Szerintem azután simán eldöntheted, hogy ez az amit tanulni akarsz, vagy sem.
Remélem segítettem
4/5 anonim válasza:
maga a szoc érdekel, de megnéztem a tantárgyakat és ott volt matematika statisztika és hát kettes matekos fél bármilyen matektól
5/5 anonim válasza:
Ha a szociológia érdekel, akkor félreteszed a matek félelmed, túllépsz rajta. Hidd el, ha tényleg ez az amit akarsz és tanulni szeretnél, akkor megéri. Ezenkivül csak annyit mondhatok, hogy jobb ha keresel egy olyan szociológus hallgatót, aki arra az egyetemre jár ahová te is szeretnél menni, és tőle érdeklődnél arról, hogy mit milyen szinten tanítanak és várnak el a tanárok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!