A központi felvételim eredményét mikor és hogyan fogom megtudni?
Szia! Én is most felvételizek, és tudomásom szerint így fog lezajlani:
1. Megírod a a központi felvételit ("sima":2012.jan. 21. szombat, tehetséggondozós: 2012.jan. 28.) Azt, hogy melyik iskolában, az ugye tőled függ.
Minden olyan középiskola, mely vállalja a felvételiztetést, egy napot kell biztosítson, hogy az eredményeidet megnézhesd. Ez a nap mindenképpen február 9-én, vagy azelőtt lesz. Ilyenkor egyedül/szülővel bemehettek, és megnézhetitek a kijavított feladatlapokat. Ha nem értetek egyet a javítással, jelezhetitek azt, és ott az ügyeletes tanár elbírálja, hogy helyes volt-e a javítás, vagy sem. Amennyiben úgy gondoljátok, hogy mégis problémák vannak a vele, akkor levelet küldhettek az Oktatási Minisztériumnak. Ők fogják végül elbírálni és eldönteni, hogy melyik félnek van igaza.
Kapsz majd egy értesítőt, amiben összegzik, hogy hány pontot értél el a felvételin, ezt az eredményt fogja az iskolád a jelentkezési lapjaidhoz csatolni. Innentől pedig aztán jönnek a szóbelik stb. Olyan április vége felé lesz meg a biztos eredmény, hogy a következő tanévet hol kezdheted.
Én is most felvételizek..
Nálunk úgy van hogy szombaton megírjuk a felvételit és jövőhét hétvégén 8-16 óráig be lehet menni az iskolába ahol írtad és meg lehet nézni, és ha fizetsz le is fénymásolják neked..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!