Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Akkor szóbelin ilyenbe is...

Akkor szóbelin ilyenbe is belekérdezhetnek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy Szegeden a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium speciális biológia szakára készülök. Megvannak adva a tételek a honlapon. De előkészítőn nem csak ezeket tanultuk, pedig a tanár azt mondta, hogy a szóbelire készülünk. Ezek szerint másba is belekérdezhetnek?

Itt vannak a tételek: Az emberi szövetek

Az emberi bőr és egészsége

A csontok felépítése

Az ember csontváza és egészsége

Az ember izomzata

Az ember előbelének felépítése és működése

Az ember közép- és utóbelének felépítése és működése

Az ember felső légutainak felépítése és működése

Az ember alsó légutainak felépítése és működése

Az emberi szív felépítése és működése

Az emberi vérkeringés és a nyirokkeringés

Az emberi vér

Az immunrendszer

Az ember keringési rendszerének egészségtana

Az ember kiválasztási szervrendszere

Az emberi szem és a látás

A mérsékelt övi füves puszták élővilága

A lombhullató erdők élővilága

A mediterrán éghajlat élővilága

A tajga éghajlat élővilága

A trópusi esőerdő

A szavanna

A trópusi sivatag

Táplálékaink. A helyes táplálkozás

Vizes élőhelyek Magyarországon

A tenger élővilága

Ezek között mondjuk például nem szerepel Az élőlény környezete és az életközösség tananyag és mégis nagyjából átismételtük. Akkor ebbe is belefognak kérdezni, vagy olyanba ami nincs írva? Mert így is sokat kell tanulnom, de ez már rengeteg lenne. Úgy gondoltam majd a szóbeli előtti utolsó héten kiíratom magam, hogy tanulhassak az elég lesz? Köszi a segítséget!

2012. jan. 15. 14:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kérdeznek bele másba. Gondolom azért vannak megadva a tételek, hogy ezeket tanuljátok meg. Nem lenne szép ezek után mást is kérdezni.
2012. jan. 17. 21:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ. Remélem igazad lesz. Azért a biztonság kedvéért átolvasom a többi anyagot. :)
2012. jan. 18. 06:45
 3/3 anonim válasza:

szia! :D én is jártam a felkészítőre! :D én kidolgozom a tételeket..voltam ilyen tájékoztatón és azt mondták, hogy nem nagyon a tárgyilagos tudás érdekli őket vagy az, hogy mit nem tudsz. nem kell félni tőle, mindig rendesek a szóbeliztetők és rávezetnek ha valamit nem tudsz. de ami igazán érdekli őket, az a gondolkodás módod. vagyis hogy mennyire látod át ezt az egészet, vagy össze tudod e kapcsolni a hétköznapi élettel.

szerintem érdemes lenne ha most elkezdenél rá tanulni, mert aztán nem fogod bírni. rengeteg tétel van és ha az utolsó 1 hétre hagyod mindet akkor az agyad besokall és nem lesz képes elraktározni az információt. én a héten kezdtem el kidolgozni a tételeket és így is naponta 2-t kell megtanulnom, hogy biztosan mindent tudjak. sok szerencsét, remélem segítettem. :)

2013. febr. 9. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!