4,4-es átlag az jó?
Azért nem egészen, mert ha a fő tantárgyakból pl csak hármas, vagy ne adj isten kettes is van közte és a tesi, a rajz, az ének, a technika meg egyéb tantárgyak húzzák fel az átlagát akkor nem elég egy erős iskolához.
Úgyhogy inkább az a kérdés, hogy melyikből hányas vagy, nem az átlag a lényeg. :)
Hát... egy erősebb suliban ezzel elvérzel.
Nem rossz átlag, de nem is túl jó. Persze ha tesi, ének, rajz rontja le, akkor jó. Ha matek, magyar, töri stb., akkor nem jó.
Én kitűnő voltam egy nyelvtagozatos osztályban (erős suli) végig, összesen 2 négyesem volt, harmadikban rajzból és ötödikben környezetből, és egy átlagos (nem erős és nem gyenge) középiskolában iszonyúan szenvedtem elsőben, hogy fel tudjam venni a tempót.
Így nem lehet megmondani.. Aki azt mondja hogy ez nagyon jó.. attól megkérdem hogy mi alapján?
Nem mindegy hogy az iskola ahol elérted milyen erősségü..
példa
Én a város egyik legerősebb általános iskolájából 3,6os átlaggal bekerültem a megye legjobb gimijébe (országos szinten is top50-ben volt az a gimi) Több ostálytársam egy sokkal gyengébb iskolából jutott be, csak 5,0-as átlaggal..
Aztán a gimnáziumban mindketten 3,6os átlaggal zártuk az első tanévet... (csak annyi különbség volt hogy én 12.re 4,8as lettem ebben gimnáziumban, míg ők megrekedtek 3,6-4,0 közt..)
Tehát az se mindegy hogy melyik suliban vagy 4,4es..
Amúgy meg az átlag semmit se számít.. UGyanebben gimnáziumban, volt egy csaj aki folyamatosan színötös tanuló volt (mert tudott magolni) aztán egy elég utolsó egyetem, elég utolsó szakára került be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!