Rendészeti szakközép követelmények? Felvételi?
Figyelt kérdés
Valaki tudna mondani valami értékes információt a rendészeti szakközép követelményeiről? Több helyen utánanéztem már, és találtam is sok mindent, de leginkább az érdekelne, mennyire nehéz, mennyire teljesíthető? Nagyon nehéz bekerülni (fizikai alkalmasságira értem főleg)? Nem vagyok egy sportos alkat, ezért is szeretném tudni, hogy nagyon durva-e. Előre is köszönöm a válaszokat. (20/L)2012. jan. 11. 11:00
1/4 anonim válasza:
Nehéz a felvételi, mert nagy a túljelentkezés, és így tudnak válogatni, csak a legjobbak jutnak be. Valamint nem csak a fizikain kell megfelelned, hanem az orvosi, és pszichológiai vizsgálatokon is. Ha nem sportolsz rendszeresen, nem készülsz fel rá, akkor esélyed sincs.
2/4 anonim válasza:
Én lány vagyok és 2 éve rendőr. Alapvetően nem a könnyű kategóriába sorolható a rendőrpálya, főleg, hogy utána járőrözöl vakulásig, mindig toppon kell lenned. Ez a része nem csajos feladatkör... de pontosan ezért nehezebb a felvételi is, hiszen nem kell oda a punnyadós ember. De nézz körül Mo.-on... van jó pár kövér rendőr, aki természetesen a protekció útján simán elvégezte...csajban is van jó pár olyan, aki nem épp a kiköpött felvételire felkészülten megy oda, mégis, mivel a csajokból kevesebb jelentkező van, így több az esély, hogy felvesznek úgy is, hogy nem vagy mindennapi edzésben. De természetesen a rendőr pályára rá kell készülni....szerintem ha mindenképp rendőr szeretnél lenni, nem szeretnél leégni a felvételin és be szeretnél kerülni, várj egy évet és az alatt hozd magad edzésbe, izmosodj, stb.. sokkal hitelesebben fogsz eléjük kerülni. Plusz, a testi felkészülés mellett a lelki és pszichológiai háttér is nagyon fontos. Orvosilag is meg kell, hogy felelj. Pl. rossz fogaid nem lehetnek, műtét előtt nem állhatsz, stb. Az elő-követelmény olykor nehezebb, mint maga a felvételi...nem könnyű bekerülni, de ha már elvégezted és kibírod azt az 1-2-3 év járőrözést, akkor simán imádni fogod!
3/4 anonim válasza:
ez engem is érdekelne és én sokat szoktam sportolni szóval igazából az érdekelne hogy milyen tanulmányi átlag elel meg és miből kell olyan jól teljesiteni?
4/4 anonim válasza:
(az előző vagyok) milyen átlag felel meg?*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!