Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Irodalomtudomány szakirányról...

Irodalomtudomány szakirányról merre lehet tovább menni?

Figyelt kérdés
Tanárképzőn vagy szakosodok, vagy választok egy másik tárgyat.Utóbbi egyszerű, ugye kétszakos tanár lesz az ember. Viszont, ha szakosodom,(lehet dráma, vagy irodalomtudomány, ügyvitel)akkor a 3 év alap után hogyan tovább? Szimpatikus az irodalomtudomány, de azzal mi lesz az emberből?
2012. jan. 9. 14:07
 1/4 anonim válasza:
krumplisütű a mekiben.. bocs :)
2012. jan. 11. 10:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Á! PEDIG ITT ÖRÜLTEM, HOGY VALAKI TUDJA...:(
2012. jan. 11. 13:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én most végeztem magyar nyelv és irodalom szakon, és irodalomtudományból államvizsgáztam. Mondjuk én nem szeretnék középiskolában tanítani (ezzel tudsz, ha megvan az egyetemi tanári diplomád), de ha valaki nagyon szeretne elmélyülni az irodalomtudományban, akkor általában PhD-képzésre megy, és egyetemen tanít, közben publikál, később lektorál, írhat vagy szerkeszthet könyvet, tarthat tudományos előadásokat stb.
2012. jan. 12. 15:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönet! Akkor, te sem vettél fel minort, hanem szakosodtál? Most merre tartasz? Mit dolgozol, vagy fogsz dolgozni?
2012. jan. 12. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!