Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimis vagyok. Mit kellene...

Gimis vagyok. Mit kellene tennem, hogy animációs tervező szakra felvegyenek egyetemre?

Figyelt kérdés

2 év múlva érettségizem. Egyáltalán nem akarok tovább tanulni, de anyám mondja, hogy nem érdekli, hol tanulok tovább, csak tanuljak.

Nem vagyok egy lángész, és a művészetek is érdekelnek + azt olvastam/hallottam, hogy a művészeti egyetemeken nem kérik az érettségi pontokat.

17l

2012. jan. 7. 20:30
 1/3 d.pocok válasza:

Ez attól is függ, h mi érdekel, mert ha kényszerből jelentkezel valahova, az rosszul sülhet el. Ha érdekel a művészet, próbáld meg azt. Nézz utána neten, milyen szakok vannak (pl. tervezőgrafika, fotográfia, grafikus szak stb). Rengeteg közül lehet választani és a sulik honlapján általában mindent leírnak.

Ajánlom figyelmedbe a felvi.hu oldalt: [link]

Amikor én felvételiztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, akkor kérték a pontszámokat. Szerintem most is, mivel ha végigolvasod a honlapon találhatóakat, akkor leírják, hogy felvétel feltétele: érettségi/középiskolai bizonyítvány stb.

Továbbá mikor ezen az oldalon regisztráltam meg ilyesmi, akkor kellett egy csomó mindent kitölteni és akkor be kellett írogatni jegyeket meg pontokat.. Persze ez kb. 3 évvel ezelőtt volt.

2012. jan. 7. 22:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha nem szeretnél egyetemre menni, akkor egyáltalán nem kötelező. Ez a saját döntésed kell, hogy legyen.

Rossz anyukád elképzelése. Egyetemre menetelkor a cél ne az legyen, hogy bárhova, csak egyetemre.

Ez egy helytelen gondolkodásmód, vedd figyelembe az érdeklődési körödet, mivel foglalkoznál szívesen.

Sok esetben nem is érdemes egyetemre menni, ugyanis diplomás munkanélküliekkel Dunát lehet rekeszteni.

Igen sokan voltak úgy, mint te, és akik csak ilyen divatszakokra mentek, most min ott vannak munka és mindenféle szakma nélkül.

Sokkal többet ér egy OKJ-s képzés, mint ilyen semmirevaló diploma. Tehát ha a jövőben munkát szeretnél magadnak, és megélhetést, akkor egy jó OKJ-s tanfolyamot végezz el.

2012. jan. 8. 18:02
 3/3 anonim válasza:
momén pl van animáció szak. jól rajzolsz?mert ez alapfeltétel,gyakorlatilag az animáció szakosoknak kell kb a legjobban rajzolniuk,mivel nekik meg is kell "mozgatni" a figurákat.de ha 2 éved van még akkor még időben vagy talán.és kellenek a tanulmányi pontok, de csak a minimumnak kell meglennie.az alkalmassági vizsgán dől el minden.
2012. jan. 10. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!