Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kérlek adjatok valami tanácsot...

Kérlek adjatok valami tanácsot, teljesen el vagyok keveredve? (Továbbtanulással kapcsolatos. )

Figyelt kérdés

Eddig arra készültem, hogy gazdasági pályára megyek, de most, hogy ennyire lecsökkentették a helyeket, fogalmam sincs, mit csináljak!! Most gimiben is közgázt tanulok. Próbáltam valami olyat keresni, amiből azért meg lehet élni, de nincs benne sok matek,mert abból nagyon tehetségtelen vagyok és ami nagyon fontos: nem köt Magyarországhoz. Így jött a közgáz. Csak idegen nyelvek tanulásában vagyok jó. A matekot konkrétan gyűlölöm, mégis azt tanulok, mert kell a közgázhoz. Nem vagyok jó belőle, de úgy gondoltam, ezzel még megküzdök, ha nagy szenvedés árán is. (Tehát ne mondjatok olyat, hogy menjek valami mérnöki, infós szakra, mert semmi esélyem!) A közgázban is sok a matek, de ezzel még megbirkóztam eddig és reménykedtem, hogy egyetemen is sikerül majd átcsusszannom valahogy. A bölcsész karokat alapból kizártam, mert mind a magyar nyelvhez kapcsolódik, tehát Magyarországhoz köt, bennem meg már évek óta érlelődik, hogy nem fogok itt élni, úgyhogy legalább a lehetőségét meg akartam hagyni, hogy majd kiköltözhessek. Most viszont, hogy lecsökkentették az államilag támogatott helyeket, nem fogok bekerülni közgázra! Diákhitelt nem fogok felvenni,meg úgy általában semmilyen hitelt,mert nem akarok ezen aggódni az elkövetkezendő negyven évemben.

Bár reál tantárgyakból nagyon szar vagyok, de a jegyeim jók, majdnem kitűnő vagyok egy elég erős gimiben. Ez csak a szorgalmamnak köszönhető. Úgyhogy nem fogok szakmát tanulni, mert annál azért jobb, plusz lány vagyok, női szakmák nincsenek is, amit tanulni lehetne! Mindig úgy gondoltam, hogy egyetemre megyek, aztán később lesz egy viszonylag jól fizető állásom, legalább annyira, hogy ne kelljen azon aggódnom, hogy másnap mit eszek! Légyszíves adjatok valami tanácsot, hogy mihez kezdjek az életemmel, mert jelenleg fogalmam sincs!

2012. jan. 6. 21:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Amúgy, ha ennyire gyűlölöd a matekot, akkor a közgáz nem nagyon ment volna.... Van néhány elég durva tárgy. (kalkulust azt magasabb szinten követelik, mint ttik-án, legalábbis szegeden biztosra tudom, mert volt szerencsém összehasonlítani a kettőt)
2012. jan. 7. 10:46
 12/16 anonim válasza:
Ismerek pár fodrász csajt, nettó 150 alatt egyik sem keres és imádják csinálni.
2012. jan. 7. 14:30
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Jog, kommunikáció, informatikus könyvtáros... Mi büfészak ha nem ezek???

Nem gondolom magamat elveszettnek. Csak (tudom, hogy hülyén hangzik 18 évesen), de nem így terveztem az életemet. Most az egészet, az összes tervemet és célomat újra kell gondolnom, mindent amiért eddig dolgoztam. Mindezt állambácsi miatt... Ez azért elég elkeserítő tud lenni.

Közgázról már elkezdtem lemondani, de most a változtatások miatt teljesen kilőve.

És értem, hogy nem feltétlenül kell diploma, ha talpraesett vagyok.. De pont attól félek, hogy érettségi után ott vagyok, elmegyek valami okj-ra, nyelveket tanulgatok és csak úgy tengek-lengek, nem történik semmi... És ebbe elég könnyű belesüppedni.. És úgy gondolom, én ennél sokkal többre vagyok képes.

Köszi a válaszokat, elgondolkozom mindegyiken!

2012. jan. 7. 18:37
 14/16 A kérdező kommentje:

Egyébként egyik válaszban azt írjátok, hogy ne menjek közgázra, (nem is fogok) ha ennyire nem szeretem, de ne menjek BTK-ra sem, mert nincs értelme... Társadalomtudomány, pszichológia, ahogy az első válaszoló írta, ezekkel tényleg nem lenne vicces elhelyezkedni...

Andragógia meg egy vicc, már ne is haragudj, a legnagyobb büfészak a világon.

Mérnöki, természettudományos eleve kilőve, mert ahhoz azért nem vagyok elég jó..

Szerintem ezzel mindent említettünk....

2012. jan. 7. 19:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha szerinted minden büfészak vagy "nem vicc" vele elhelyzkedni akkor minek akarsz továbbtanulni? A gazdasági pálya szerintem nem neked való, mivel ahogy írtad nem igazán szereted a matekot és ott nagyrészt az van, sokkal magasabb szinten mint gimiben, és nem "rágja" a szádba úgy a tanár mint gimiben, leadja az anyagot és kész, ha érted érted, ha nem így jártál.

Ha olyan jó tanuló vagy mint írod, hogy te vagy a család feje akkor gondolom kitűnő tanuló vagy (mint ahogy írtad), mi gond lehet a bejutásból? Mindenből írsz maxpontos érettségit+ csinálsz két emelt érettségit és bent is vagy. Viszont ha neked nem jó egyik főiskolai/egyetemi szakma se, akkor tanulj OKJ-t. Ahogy írta az egyik válaszoló, ő egy sima érettségivel eljutott oda ahova más diplomával+nyelvvizsgákkal.

Ha mindenképp külföldre szeretnél menni és jó fizetést akarsz akkor tanulj orvosnak, mint ahogy a hírekben is hallhattad Mo-n orvoshiány van,igaz ne várj túl sok fizetést de ha elvégzed az egyetemet kimehetsz külföldre, ahol jól megszerheted belőle magad. Igaz ott sem árt ha jóvagy matekból.

Viszont elmehetnél szakácsnak is, nem muszáj hogy annyi diplomás ember legyen, mint láthattad a tv-ben sok diplomás szemetetszed hogy nehogy éhenhaljon. Van egy ismerősöm aki Ausztriában szakács, de a családja itthon él, hetente-kéthetente jön haza 1-2 napra és többszázezreket keres, van egy hatalmas házuk, 3 autójuk stb. A felesége még csak nem is dolgozik és 3 gyerekük van.

2012. jan. 8. 03:55
 16/16 A kérdező kommentje:

Egy szóval sem mondtam, hogy 'én vagyok a család feje', sőt egyik hozzászólásomból egyértelműen kiderül, hogy nem! Egyébként ezt nem is értem, szerinted csak az okos, aki max pontot ír mindenből,mert egy Einstein 2?? Azért azt, hogy okos nem csak a született géniuszokra mondjuk....

Lehet, hogy neked van egy olyan ismerősöd, aki szakács és jól keres, de általánosan véve nekik is nehéz munkát találni. Plusz, akkor jobb lett volna ha olyan szakközépbe megyek. (Ami így utólag visszagondolva sokkal jobban megérte volna.)

2012. jan. 12. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!