Lehet egy megkezdett félévet utólag passziváltatni? Vizsgaidőszak idején?
Nem.
Félév utólagos passziválására a felsőoktatási törvény alapján a félév megkezdését követő 30 napon belül van lehetőség, de akkor is csak nyomós indok alapján, ami időközben merült fel és amiatt nem tudnád folytatni a tanulmányaidat.
Tehát az ellinkültem a félévet, nem sikerültek a gyakorlataim, de eddig használtam a diákmatricát, csak nem szeretném, ha fogynának az államilag finanszírozott féléveim alapján nem lehetsz már passzív.
Egy kérdés, hátha ránéz valaki:
Ha mondjuk szeptember elsejétől van a beiratkozás és tárgyfelvétel, és nekem még szeptember harmadikán lesz egy vizsgám (amin szinte 0 az esély, hogy bukjak, de akkor is ott van), okos dolog aktiválnom a félévem elsején?
Tehát ha azon a vizsgán megbukom, az jó ok arra, hogy utólag (tehát még a tanítás elkezdése előtt) kérjem a passziválást? Kis semmilyen tárgyról van szó, csak 2 másik épül rá, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!