Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit szoltok hozzá? Az érttségi...

Bazsi93 kérdése:

Mit szoltok hozzá? Az érttségit át akarják változtatni, hogy ne 20%-tól legyen 2-es, hanem 50től.

Figyelt kérdés
2012. jan. 3. 16:44
 1/9 anonim ***** válasza:
42%
Teljes mértékben támogatom, 20%-ot egy gyp-s is összehoz bekötött szemmel.... Aki kicsit is komolyan veszi és tanul rá, az simán összehoz 50%-ot azzal a rengeteg forrással meg függvénytáblával.
2012. jan. 3. 16:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem meg nem korrekt.
2012. jan. 3. 17:00
 3/9 anonim válasza:
64%
Főiskolán, egyetemen 51 százaléktól kettes. Szerintem igazságosabb lenne. És hogy sokan nem bírnak minimum 50 százalékot összeszedni az érettségin elég gáz. Gondolj bele, ha nyelvvizsgáznod is azon a héten kellene mint nekem anno.
2012. jan. 3. 17:24
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk az egyetemen olyan tárgy is van, ami 60%-tól kettes...

Szerintem is jó, hogy emelik az érettségin megszerzendő minimum százalékot, nagyon elkényelmesedtek a fiatalok, rengetegen kerülnek be felsőoktatásba is, kell ezzel valamit kezdeni.

2012. jan. 3. 17:40
 5/9 anonim ***** válasza:
Mivel már leérettségiztem és felvettem álmaim egyetemére így szarok rá :D:D na de viccet félretéve...Igazán mindegy hogy mennyitől van a kettes, és hülyeség hogy azért lesz jó ez a változtatás mert "túl sokan kerülnek be felsőoktatásba"..Tökmindegy hogy hány százalék a kettes, mivel 50%-al egy normális egyetemre/főiskolára sem fognak felvenni...Az meg most miért lenne jó ha "mindenki" bukna érettségin ? Kevesebb embernek lenne érettségije..nah..az miért jó?Érettségi magába ugysem jó semmire, ha meg felsőoktatásba be akar vki kerülni akkor bizony édeskevés az az 50%...de nemhiszem hogy ez rávenné őket a tanulásra(...bár...ki tudja..)
2012. jan. 3. 18:31
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha kettes 50%-tól van meg, akkor minden jegy %-a emelkedne.
2012. jan. 3. 20:56
 7/9 anonim ***** válasza:
de nem a jegy a fontos hanem a %....
2012. jan. 3. 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk már középsuliban is sok tárgyból 50%-tól volt a kettes. Egyetemen is minimum 51% a kettes. Akkor meg semmi értelme az érettségin 20%-ra leereszteni. Amikor érettségiztem, sokan olyan eredményekre kaptak kettest, hogy én szégyenemben kivonultam volna a teremből, ha olyat produkáltam volna. Abszolút 0 tudásra kérdeztek néhányat. Az emberkék nyöszörögtek pár mondatot és már landolt is a kettes. Mi ez, ha nem szánalmas alamizsna?

Kegyelemkettes, csak hogy ne járjon még egy évet oda.

2012. jan. 4. 02:19
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

2012 májusban már 25%tól adják meg a kettest. A százalékot évről évre folyamatosan emelik majd. Ezzel én egyetértek. Az egyetemen nekem volt egy 48%os elégtelen vizsgám, ami a középiskolai érettségin már hármas lenne.

Szóval igen is emeljék a százalékot, mert így legalább nem lesz minden "hülyének" (nem bántásként írom) érettségije.

2012. szept. 15. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!