Megéri anglisztika szakra menni? Mennyire lehet vele elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
2011. dec. 24. 02:00
2/6 anonim válasza:
Ha elvégzed az anglisztika szakot, és diplomázol, akkor automatikusan felsőfokú angol nyelvvizsgád is lesz. De valószínűleg nehéz lesz vele elhelyezkedni, már elég sokan beszélnek angolul. És sokan járnak anglisztikára. Kéne mellé még egy nyelv felsőfokú ismerete is.
3/6 A kérdező kommentje:
És ha masterbe megcsinálom hozzá az angol tanári képzést, valami más nyelvvel karöltve?
2011. dec. 24. 09:54
4/6 anonim válasza:
hát ha mesterben tanárit csinálsz akkor nyilván tanár leszel,így tanárként helyezkedhetsz el. én tavaly végeztem (német-angol tanárként),eddig csak egy nyelvsuliban adok pár órát,más munkát sajna még nem találtam.
5/6 anonim válasza:
Tanárként nem ajánlatos menni, mert rengeteget kell dolgozni, pl középsuliban előkészítőt a tanárok ingyen adják, szal nem kapnak érte fizetést, és gondolj bele h pl minden doga amit megírat veletek a tanár azt neki otthon ki kell javítania, és az sem számít bele a bérébe, szal azt is ingyen csinálja, és ht a fizetésről meg... kb 30-35éves korodra keresel majd 100.000 forintot, ezért is van h sok tanár a suli mellett nyelviskolákban is dolgozik, de ha szeretnél tanár lenni akkor nyugodtan lehetsz az, nem eltántorítani akartalak.... :D
6/6 anonim válasza:
Anyám, egyesek mennyi hülyeséget képesek írni... Az anglisztikát végzőnek NEM felsőfokúja lesz, hanem annál magasabb nyelvtudása (felsőfokúra is angoltanár készít fel, szerinted lehet azt úgy, hogy azonos szinten vagytok?). De nem is a nyelvtudás a lényeg ott, hanem tanárin azt tanulod, hogy kell tanítani, amúgy meg nyelvészetet, irodalmat, kultúrát, törit. Lehetsz utána fordító, tanár, újságíró, lektor, bármi.
Ên most MA-zok belőle amúgy, de rájöttem régen, hogy a megêlhetéshez nem egy spec. diploma kell, hanem tehetség, szorgalom és nem utolsósorban kapcsolatok. Úgyhogy csináld, amihez kedved van, de azt csináld nagyon jól! Akkor jól fogsz élni, de ami fontosabb, jól fogod érezni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!