Megéri e az alábbi szakokra jelentkezni?
1. BKF-HFTGK > kereskedelem és marketing
2. SZTE-MK > mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki
3. KRF-GTK > gazdaságinformatikus
hát ha nagyon konkrét elképzeléseid vannak, esetleg kapcsolataid egyik-másik szektorban akkor igen!
de azt senki se mondja meg neked, h mire elvégzed bármelyik szakot akkor mi lesz a piacképes
de akármelyiket választod szerezz sok gyakorlatot suli alatt ez a legfontosabb!!!
amúgy a 3 közül sztem most sztem a gépészmérnöki a legjobb választás
aztán a gazdinfo
1. Mindenki ezt tanulja.. szerintem hallott ügy
2. Mo. mezőgazdasága egy rakás sz@r. Ha csak nem külföldön akarsz benne dolgozni, akkor szerintem felejtős.
3. informatika alapból nem rossz, de ez is egy tömegszakma önmagában. Az, hogy a gazdaságinfo mennyire az, azt nem tudom!
Miért gondolod azt, hogy az a jó szak, aminek magas a pontszáma? Éppen, hogy azok a népszerű slágerszakok, és mindenki azt jelöli, ezért kell magasan meghúzni a ponthatárt. Persze az más kérdés, hogy hányan végeznek, ám több jelentkezőből arányaiban többen is végeznek, főleg, hogy a slágerszakok minden suliban kb ugyanazok. Jellemzően a nem túl nehéz közgazdasági szakok ezek, amilyen a kereskedelem és marketing is.
Ha megnézed, egy mérnök szakra pl nevetséges pontszámmal juthatsz be, és ma itthon, és külföldön a legjobbak az elhelyezkedési lehetőségek vele. Tudod miért? Mert nehéz, és kevesen képesek rá, sőt továbbmegyek, akik elvégzik azok közül is kevesen igazán jók. Csak az a diploma ér valamit, amivel megizzadsz.
Válassz olyan szakot, ami érdekel és ki tudsz emelkedni a középszerű tömegből, mert biztos melója csak annak lesz, aki kiemelkedően jó. Erre kell törekedni. Tömegszakokon is lehetséges, csak nehezebb.
Gazdinfó > ERP Rendszerek > SAP
Kereset: [link]
napi 50-100 ezer forint is akár (persze több évnyi tapasztalat után)
külföldön akár napi 300-400 ezret is kereshetsz. ha nem hiszed el akkor keress rá : SAP Jobs
vállalatirányítás, erős gazdaság és informatika kell hozzá
komoly karriert lehet vele befutni, viszont ne hogy azt hidd hogy elvégzed a gazdinfot és egyből gazdag leszel. nagyon sok modulos rendszer, rengeteg melléktanfolyam is van és karriert kell építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!