Melyik "egyetemre" jár Zimány Linda?
13 tölteték tantáryból simán lelehet 5-ösre vizsgázni ...
de mire számítanak, akik halasztják a rómát?!
"A dubai-i Állami Egyetemre"....
:D
Nem kedvelem Lindát, sőt, kifejezetten taszítanak ezek a celebribizlik, de ettől még nem szidom, főleg nem az egyetemet, ahol tanult (idézőjelezés, "minimális befektetett munka").
Bocs, kedves kérdező, de nekem úgy tűnik, hogy irigykedsz, savanyú a szőlő, hogy Linda jogi egyetemre járt, te pedig nem. Miből gondolod, hogy Linda minimálisan befektetett munkával szerezte meg a diplomát? Ott voltál? Honnan tudod, mennyit tanult? Én se tudom, de te sem. Nüansznyi dolgokon meg lehet rugózni, hogy hol miből szivatnak jobban, de a jogi diplomát sehol se dobják csak úgy utánad. Az se teljesen világos számomra, miből gondolja sok ember, hogy aki celeb, az egyből tanulatlan, buta tuskó is. Lehet az, de honnan tudod, hogy milyenek Linda képességei? Egyébként a KRE-n tanult... Nyitva áll előtted is a kapu. El lehet végezni, senki nem tart vissza. :)
Jaj, ezen én is úgy szoktam nevetni, a FB-Insta ri**ncoknál is egyre többnél látod, hogy jogi egyetem és hasonlók...
Hogy honnan tudom kedves utolsó? A napi két tucat csöcskidobós szelfi közt és annak szellemi szintje mellett elég nehezen képzelem el hogy bárki komolyabb szellemi teljesítményre képes, bármilyen területen, azt még el tudom képzelni, nagyon nehezen, hogy éles váltással, amikor van ideje leül és bemagol dolgokat, talán van egy jó memóriája, de az meg megint elég szomorú, hogy ilyen paraméterek alapján mér az oktatási rendszer a valós tehetség helyett. Ne nézzük már egymást h**lyének, kis túlzással valakinek a fején látszik, hogy mennyi esze van, a Zimány Linda kategóriájú csajok és én kis megerőltetéssel 3 hasonló csöcskidobós netr**bancot tudok rögtön, legfeljebb átlagos szellemi képességűek. És az a szomorú, hogy emellett kifejezetten tehetséges, jó képességű tanulók meg végigszenvedik az iskolát, alig van elismerve a tehetségük, lehet nem is egyetemen kötnek ki végül, csak azért mert mondjuk épp a memóriájuk nem olyan kiemelkedő, vagy egész egyszerűen ösztönösen nem érdeklődnek, nem köti le őket az iskola séma alapú, komolyabb gondolkodást, kreativitást, feltalálókészséget igénylő feladatai, helyette meg otthon próbálnak valamit. Ha konkrét példát akarsz, rokonaim, a lány kb. még jobban néz ki, mint Linda, de hasonló szőke, babaarcú, bár neki a fején látszik, hogy nagyon értelmes. A lényeg, hogy az értelmi képességei leginkább a memóriájában csúcsosodnak ki, egy csomó minden mást azon kívül nem is tud, semmi igénye nincs mondjuk megnézni egy értelmes filmet, vagy vitázni egy táradalmi problémáról stb. Az iskolába mindig dícséretes volt ezzel, de annyira lusta, és semmit nem akar kezdeni magával, hogy végül egyetemre se ment, és az egész 20as éveiben gyakorlatilag csak ruhákkal üzletelgetett, nem csinált semmi érdemlegeset. A pasi folyamatosan kilógott a suliban, nem ismerték el, fel a tehetségét, tök átlagos 2-3-as jegyei voltak, rengeteg egyessel, bukásveszéllyel, érettségije max. picit átlag feletti lett, erősebb 3-asok. Közben otthon vállalkozást indított, gyakorlatilag minimális pénzből, 20as évei közepén már autói voltak, később pedig házat tudott venni. Ennyit ezekről az összefüggésekről, hogy ész-rátermettség-életrevalóság, abban helytállás képessége-tehetség és mindehez az elavult iskolarendszerünknek a viszonyulása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!