Buktál meg egyetemi vizsgán? Mennyire keseredtél el? Elmentél javítani?
Én szociológia vizsgára úgy mentem, hogy előtte egyszer átolvastam, mert sok vizsgám volt egyszerre, és nem tudtam volna rendesen felkészülni. Eleve úgy mentem oda, hogy a tanárral találkozunk UV-n :D
Nem gáz az egyetemen, ha a vizsga nem sikerül, van még 2 UV.
Én még (lekopogom) nem buktam egyszer sem. Megmondom őszintén, nem is szeretnék. Elég maximalista vagyok, tuti összetörnék:D
De ennek ellenére egyáltalán eszembe sem jut, hogy vki "gáz" azért, mert megbukik. Egyrészt mindenkinek lehet szar napja, másrészt nem is csak a vizsgázón múlik a jegye, a képességei sem mindenkinek egyformák stbstb.
De ha így is úgy is ott fogod hagyni az egyetemet, és beszámíttatni sem tudod majd a másik szakodon a kreditet (ha mész másik szakra), akkor sztem levizsgázni is felesleges.
buktam meg. megsúgom, nem egyszer.
elkeseredésre tényleg nincs okod, és IGEN, MENJ EL JAVÍTANI. ha kötelező a tárgy, nem is szabad túl sokáig húzni-halasztani. lehet, hogy épül rá valami, másrészt meg.. a végtelenségig nem lehet nyújtani, még akkor sem, ha nincs hozzá kedved, mert nincs végtelen számú vizsgalehetőség.
próbáld újra. másnak meg lehet, hogy más tárgy nem sikerült első nekifutásra. szerezz be még jegyzeteket, keress valakit, aki átment és magyaráztasd el vele az anyagot. na.
Előfordult, nem jó érzés, de ez hozzátartozik. Egy igen konzervatív tanárom szerint aki legalább egyszer nem bukik egyetemen illetve legalább egyszer nem rúg be igazán az nem is volt igazán egyetemista.
Néha megbukunk... Vannak fontosabb vizsgák, munka, rossz kérdések, gonosz tanárok, és persze alkalmanként a saját felkészületlenségünk. Bepótolod a hiányosságaidat, és elmész újra.
A gond csak ott kezdődne, ha épül a tárgyra valami, és mindegyik vizsgán megbuksz belőle, mert akkor csúszol. Mondjuk ez sem katasztrófa, pl egy mérnökszakon ez mindennapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!