Hogy tanuljak? Utálom már ezt a szakot!
Olyan szakon vagyok, amit nem szeretek, csak én hülye féltem a szüleimtől, ezért elkezdtem és nem hagytam ott. Ez az 5. félévem, és egyszerűen már annyira utálom, hogy nem bírok nekiállni tanulni. Tudom, hogy most már be kéne fejezni, de nem megy! Mivel lehetne motiválni magam?
A legjobb lenne a netről lekapcsolódni addig, csak a tananyag angol nyelvű, én meg nem nagyon beszélek angolul, úgyhogy muszáj a fordító. De mindig elkezdek mással foglalkozni :(
Mivel már nincs sok hátra (1-2 félév?), lehet tényleg be kéne fejezni valahogy, ha utálod is, mert legalább lenne a kezedben valami. Utána meg egyből elkezdeni valamit, amit szeretsz. Mindenképpen olyan dolgot kell csinálnod amit szeretsz, ez nem kérdés. Az én történetemben is van egy kis hasonlóság, csak én mindkét egyetemet amit otthagytam, 2 félév után tettem. Most ha visszamehetnék, lehet megcsinálnám az egyiket, hogy legyen a kezembe valami, míg elkezdek egy olyat, amit szeretek. Persze ez "mi lenne ha" kérdés. Ez van, ebből kell kihozni a legtöbbet. Te döntesz, megcsinálod e vagy sem, de utána mindenképp kezdj bele olyanba, amit szeretsz! Sok sikert!
22/F
Köszi. Én is erre gondoltam, csak amit szeretnék csinálni, oda már csak költségtérítésesre mehetnék ugye, és 800 ezer egy félév. Azaz 8 millióba fájna a diploma. És kellene :( Hülye voltam, na :D
De összeszorítom a fogam, még ez a vizsgaidőszak van, aztán tavasszal csak szakdoga :) Annak legalább én választhattam meg a témáját, úgyhogy érdekes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!