Kidolgozzam a tételeket vagy elég, ha ebből a könyvből megtanulom?
A magyartanárunk mondta, hogy aki szeretné, az megvehetné Kiss Judit Középszintű érettségi irodalom c. könyvét, mert ebből fogja adni a tételeket.
Meg is vettem, csak nem tudom eldönteni, hogy kidolgozzam-e. Mert sok helyen olvastam, hogy a tanárok annak örülnek, ha a saját tételed mondod el.
A másik dolog, pedig, hogy nincs megfogalmazva, csak a gondolatok leírva.
Ti kidolgoznátok vagy csak megtanulnátok?
javasolnám a kidolgozást két ok miatt is.
Ha egyszer kidolgozod, kidolgozás közben is már megmarad valami a fejedben belőle.
A másik, hogy a vizsga előtt ha még át akarod nézni vagy csak a továbbiakban akarod átnézni az egyik tételt akkor nem a könyvben kell lapozgatni veszettül, hogy merre is van.
Én jövőre érettségizek és úgy tervezem, hogy kidolgozom majd a tételeket. Pont a magyar az a tantárgy, ahol nagy segítséget kapunk, ugyanis megkapjuk a tételt a tanárnőtől. Az alapjai nagyon jók, nagyon jól lehet rá építkezni, de nem abból fogok tanulni érettségire. Sokszor értelmetlenül van megfogalmazva a mondat, egy-egy mondat 3-4x előfordul egy tételben, nincs normálisan megszerkesztve stb. Az alapjai jók, de kínszenvedés abból tanulni. A Petőfi tételen meglepődtem, Petőfi élete 3 sor és olya hiányosságok vannak benne, hogy az hihetetlen, a munkássága pedig abból áll, hogy felsorolták főbb műveit.
Szóval a magyar tételeimet kicsit tartalmilag és szerkesztés szempontjából is átformálom, begépelem és kinyomtatom majd.
Most pl. a töri tételek kidolgozásához kezdek, mert január 15.-e körülre ki kell dolgozni 8 tételt.
Bármilyen tantárgyról, jegyzetről legyen szó én mindig a saját munkámból tudok tanulni. Éppen ezért én az összes tételt kinyomtatom majd magamnak. Így tantárgyanként beleteszem majd 1-1 lefűzős mappába és lesz egy normális, átláható, rendszerezett tételsorom minden tantárgyból.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!