Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kidolgozzam a tételeket vagy...

Kidolgozzam a tételeket vagy elég, ha ebből a könyvből megtanulom?

Figyelt kérdés

A magyartanárunk mondta, hogy aki szeretné, az megvehetné Kiss Judit Középszintű érettségi irodalom c. könyvét, mert ebből fogja adni a tételeket.

Meg is vettem, csak nem tudom eldönteni, hogy kidolgozzam-e. Mert sok helyen olvastam, hogy a tanárok annak örülnek, ha a saját tételed mondod el.

A másik dolog, pedig, hogy nincs megfogalmazva, csak a gondolatok leírva.

Ti kidolgoznátok vagy csak megtanulnátok?

2011. dec. 11. 15:20
 1/3 anonim válasza:
Nekünk is ez a könyv kellett tavaly, de sztem a könyvből tanulj, de persze ne úgy, hogy szóról szóra bemagolod(nagyon sok jó dolog van benne). Nekem volt olyan tételem amit lerövidítettem, tehát ami számomra lényegtelen volt, vagy a tanár nem kérte. Középszintre elég.
2011. dec. 11. 23:01
 2/3 Dave092 ***** válasza:

javasolnám a kidolgozást két ok miatt is.

Ha egyszer kidolgozod, kidolgozás közben is már megmarad valami a fejedben belőle.

A másik, hogy a vizsga előtt ha még át akarod nézni vagy csak a továbbiakban akarod átnézni az egyik tételt akkor nem a könyvben kell lapozgatni veszettül, hogy merre is van.

2011. dec. 13. 12:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Én jövőre érettségizek és úgy tervezem, hogy kidolgozom majd a tételeket. Pont a magyar az a tantárgy, ahol nagy segítséget kapunk, ugyanis megkapjuk a tételt a tanárnőtől. Az alapjai nagyon jók, nagyon jól lehet rá építkezni, de nem abból fogok tanulni érettségire. Sokszor értelmetlenül van megfogalmazva a mondat, egy-egy mondat 3-4x előfordul egy tételben, nincs normálisan megszerkesztve stb. Az alapjai jók, de kínszenvedés abból tanulni. A Petőfi tételen meglepődtem, Petőfi élete 3 sor és olya hiányosságok vannak benne, hogy az hihetetlen, a munkássága pedig abból áll, hogy felsorolták főbb műveit.

Szóval a magyar tételeimet kicsit tartalmilag és szerkesztés szempontjából is átformálom, begépelem és kinyomtatom majd.

Most pl. a töri tételek kidolgozásához kezdek, mert január 15.-e körülre ki kell dolgozni 8 tételt.

Bármilyen tantárgyról, jegyzetről legyen szó én mindig a saját munkámból tudok tanulni. Éppen ezért én az összes tételt kinyomtatom majd magamnak. Így tantárgyanként beleteszem majd 1-1 lefűzős mappába és lesz egy normális, átláható, rendszerezett tételsorom minden tantárgyból.

16/L

2011. dec. 28. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!