Ha egy tantárgyból kijön a 30% hiányzás, megbuktathatnak?
Tényleges hiányzásból szerintem olyan 20%-nál tartok, de a késések miatt kijöhet a 30%?
Mert tegnap azt mondta a tanár, hogy össze fogja számolni a késéseket, és ha kijön a 30%-om, akkor leszarja az közoktatási törvényt, megbuktat, felőle mehetek az oktatásügyi ombudsmanhoz is, őt nem érdekli. Megteheti ezt? Nem köteles az iskola osztályozó vizsgát előírni? És a késéseket összeadhatja egyáltalán, mint igazolatlan hiányzás?
Az iskola házirendjétől is függ, de a legtöbb helyen a késést (gondolom, ha beírták, akkor nem 1 perc volt) igazolatlan órának vehetik.
30 % pedig rengeteg, azzal simán buktathatnak.
A 30% az nálunk már automatikusan évismétlést jelent...
Egyébként meg ha akar úgyis tud olyan feladatlapot összeállítani amiből tuti nem írod meg a kettest!
Ha 4-5 között állsz, hogy néz már az ki ha megbuktat. Szerintem más is nagyot nézne.
Miért nem kérdezed meg osztályfőnöködtől? Esetleg ha jóba vagy vele meg nem szemét akkor lehet sikerülne a tanárral is megbeszélnie, hogy zárjon le
Köszi mindenkinek! Nem mondanám a tanárra, hogy szemét, de gyakran egyáltalán nem korrekt. Velem itt szívózik, hogy megbuktat, aki meg semmit nem tud, annak meg szó nélkül megadja a kettest, csak azért, mert bent ül az órán és bámul ki a fejéből.
De most már nem izélek rajta, tudom, hogy ha meg is buktat, az osztályozó vizsgát simán megcsinálom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!