Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kommunikáció- és médiatudomány...

Kommunikáció- és médiatudomány mesterszak: Corvinus vagy BKF?

Figyelt kérdés
Az ELTÉ-ről csak rosszakat hallottam...
2011. dec. 9. 14:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
1. mesterképzésről beszéltem, 2. nem újságíró vagy riporter akarok lenni, hanem nemzetközi kapcsolattartó (tehát a nemzetközi kommunikáció modult, szakirányt választanám), mivel felsőfokon beszélek angolul és már el kezdtem a holland nyelv tanulását is (mivel több mint 700 holland cég működik az országban, és az álláshirdetésekben is egyre többször olvasom, hogy keresnek hollandul beszélő kapcsolattartót, sőt a szakemberek is ezt mondják), és amíg elvégzem a szakot, addig valószínűleg le tudnám tenni a holland középfokút (mert a német is megy), szóval ha nem vagy kedves 66%-os tájékozott a témában, javaslom, ne nyisd ki a szád.
2011. dec. 10. 09:24
 12/22 A kérdező kommentje:
És hozzáteszem, újra, aki véletlenül nem olvasta volna: tudom, hogy a BKF összességében a közelébe sem ér a Corvinusnak vagy az ELTÉ-nek (nem vagyok olyan hülye, hogy ezt gondoljam, bár én vidéki egyetemen vagyok végzős), csak azért gondolkoztam el rajta, mert tipikusan a kommunikációval foglalkozik, de a Corvinuson is van ilyen jellegű mesterképzés (Intercultural Communication szakiránnyal). És meg lehet nézni a felvi.hu-n az elhelyezkedési esélyeket a BKF-en vagy a Corvinuson. A BKF-en sem rosszak az esélyek. Bár tudom, minden a kapcsolatokon múlik...
2011. dec. 10. 09:35
 13/22 anonim ***** válasza:
24%

Az elhelyezkedési esélyek a felvi-n hát LOL. Annyira naív vagy.

Gondolom a HVG-s rangsort is szoktad olvasgatni.......

Egyébként most milyen szakon vagy? Tippelek: Szabad bölcsészet?

2011. dec. 10. 10:10
 14/22 A kérdező kommentje:
Élvezed? Képzeld, igen HVG-t is olvasok meg a HR Portált is, bár látom, te nem nagyon lapozgatod ezeket az újságokat. :) és nem, nem vagyok szabad bölcsész, mert annak a képzésnek nincs értelme: egy kicsit tanulnak kultúrantropológiát, egy kis filozófiát, egy kis irodalmat, és közben meg egyik területhez sem értenek... Sajnálom, hogy csalódást okoztam...
2011. dec. 10. 10:13
 15/22 anonim ***** válasza:

Francba , képzeld eddig egyszer sem került a kezembe mert azok a szempontok amik szerint értékelnek nevetségese.

Sajnálom, elnézést kérek, beismerem egy kicsit nyers voltam, de dühít, hogy miközben alig tudnak vele elhelyezkedni mégis iszonyú sokan mennek ilyen szakokra.

Sok sikert!

2011. dec. 10. 11:14
 16/22 A kérdező kommentje:
Igen, semmi gond. Igen, én is tudom, hogy túlképzés van belőle, de nyelvtudással és egyetemi diplomával már el lehet helyezkedni egy multinál. Éppen ezért készülök nagyon tudatosan a pályára. Nemzetközi kapcsolattartót meg folyamatosan keresnek, mert még mindig kevesen beszélnek idegennyelven az országban. És köszönöm.
2011. dec. 10. 11:20
 17/22 anonim ***** válasza:

Tudom, tavalyi a kérdés, de...

1. Gyakori Kérdéseken ilyet kérdezni nem érdemes, mert ezt az oldalt túlnyomórészt a négy elemit végzett éjszakai biztonsági őrök használják, akiknek savanyú a szőlő...

2. Egy egyetem nem attól jó vagy rossz, hogy a képzési rendszere elméleti vagy gyakorlati, mert mindkettőnek megvan a haszna.

Aki újságírással, szerkesztéssel vagy üzleti-szervezeti kommunikációval szeretne foglalkozni, az jobban jár egy gyakorlatorientált hellyel.

Viszont akit a kommunikáció és média mint tudományos terület érdekel, és szeretne elemzőként, kutatóként elhelyezkedni, az választhat elméleti képzést adó helyet.

2012. jún. 17. 22:51
 18/22 anonim válasza:
100%
Tudom, hogy már nem aktuális a téma, de épp akkor vettek fel a nagy corvinusra, mikor a kérdés kiírásra került. a képzést elvégezve, szeretném leírni a tapasztalataimat, hátha valami hiteles támaszt nyújt a további érdeklődöknek, azoknak, akiket a corvinus hírneve megrészegít, és azt hiszik majd elhozza a megváltást számukra. nos, ha a corvinus komm-os képzésére akarsz jelentkezni, néhány dologgal biztosan fogsz találkozni. a fix: gazdag óbudai r×bancok, kb mindenki valakinek a lánya. az oktatók nagy része is ebből a szektorból került ki, tehát leginkább ők vannak felkarolva. tdk, mindenféle projektje úgymond csak a krém van nyomva, az a tipikus, erőszakos, irritáló "lealázlak+ kis k*vák. aggasztó kik kerülnek ki arról a képzésről, a másik része, meg beszélni sem tud. ennyi beszédhibás, előadni nem tudó emberrel komolyan nagyon ritkán találkoztam előtte. az elhelyezkedési esélyek tényleg elég jók, szeretném azt hinni, hogy ez nem a szakmám szégyene, hogy képesek ilyeneket alkalmazni. hozzá kell tenni,ez nem feltétlen a tudásnak köszönhető, hanem hogy apuci, anyuci gazdag, és vannak kapcsolataik. persze vannak nagyon tehetséges emberek is, akikben nincs hiány a szakmai elhivatottságot illetően, és tényleg szeretnének valami hasznosat létrehozni, alkotni ebben az országban.
2014. júl. 21. 07:44
 19/22 anonim válasza:
100%
folyt köv. azonban ha ők nem válnak eltaposókká ( nem épp az intelligensekre jellemző tulajdonság) nem fognak érvényesülni, és végig kell nézniük 3 éven át a s#ggnyaló nyali fali cuki csajszik bandáját, ahogy mindenben támogatva vannak. iskolaújság, jobbnál jobb projektek, álom gyakornoki helyek. hozzáteszem a csoport kb 70%-a utálta őket, érezték is. munkahelyet ne várj ettől az egésztől, senki nem fog elájulni ettől a diplomától. az meg hogy gyakorlati képzés...annyi hülyeséget tanultunk, aminek tényleg semmi haszna nem volt. az órák nagy részét teljesíteni lehetett egy szánalmas prezentációval. a színvonalról: az államvizsgán kb 99% ötöst kapott, szinte kiváló volt mindenki. ennyi okos ember lenne, vagy semmi értéke az anyagnak? hát nem is tudom a választ döntsétek el ti. az biztos, hogyha még egyszer előről kezdhetném nem fektetnék ennyit a tanulmányaimban. inkább megpróbálnék elhelyezkedni valami értelmes helyen, és csak a szakmai tapasztalatra koncentrálnák. az a röhej hogy onnan kikerülve kezdem el tulajdonképpen tanulni a szakmát.
2014. júl. 21. 07:50
 20/22 anonim ***** válasza:
Köszi az utólagos infókat! Pont errol szoktam beszélni: a Corvinusnak egyedül attól nagy a neve, hogy egy sznob réteg folyton azt próbálja bemesélni, hogy ott így meg úgy az okatatás.. kár, hogy túl sok embert ismerek, akik olyan buták, hogy az hihetetlen csak bemagoltak két tárgyat érettségire, annyira azért nem nagy dolog az, aztán büszkélkednek, hogy felvették oket.
2015. márc. 28. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!