3. as szakközepes vagyok nagyon úgy néz ki, hogy meg fogok bukni, mert pikkelt rám a tanár egész évben. Jövőre át szeretnék iratkozni egy másik suliba ez lehetséges?
Na szóval a következő tanévben mindenképpen át szeretnék iratkozni egy teljesen más szakirányú középiskolába. Ez lehetséges?
Ha van hely akkor átvesznek nem?
Ha újra harmadikos lennél, akkor biztos, hogy átvesznek (harmadikig szinte bárhová átvesznek), bár lehet, hogy bizonyos tantárgyakból különbözeti vizsgákat kell majd tenned, de ettől nem kell megijedni, nem fognak rajta meghúzni, és megkapod előre a tételeket, fogd fel úgy, mint egy kisérettségit. :)
Ha átmennél a pótvizsgán, akkor érdemesebb lenne már egy gimibe menned, mert ott kevesebb, vagy akár semmilyen vizsgát nem kellene tenned - ha egyébként jók a jegyeid, leszámítva ezt a tantárgyat, át fognak venni. Úgyis el kell beszélgetni az igazgatóval, elmondod neki, hogy mi van, meg fogja érteni.
Amúgy tök jó dolog, hogy ennyi okos, kitűnő ember van itt. :D
Nekem is 4,5-5 között volt mindig is az átlagom, de ez még nem jelent semmit. Hiába írkáljátok, hogy attól, hogy pikkel rád egy tanár még meg lehet tanulni a tantárgyat, ha ez gyakorlatban nem működik. :D
Volt már párszor tapasztalatom hozzá, higgyetek nekem. ;) Bár az igaz, hogy ha minden órára tanulsz folyamatosan, akkor valóban nem kapsz egyest, de azt tudjátok, hogy ez mennyire szarul tud esni, és valójában milyen fárasztó is? Az, hogy te négyes-ötösre tudod, mégis kettest kapsz, az osztálytársadnak meg nulla a tudása, de hosszú a nyelve, ezért a semmire kap simán hármast? Megsúgom, sokkal, de sokkal nehezebb egy pikkelős tanárnál hármasnak lenni, mint egyébként kitűnőnek. 1-2 hónapig lehet bírni, de utána rohadtul el tud ám menni az embernek kedve a tanulástól. Arról nem is beszélve, hogy egyre többet és többet kér számon. Ha látja, hogy megtanulod azt, amit leadatott, nem éri be annyival, hanem már szinte kívülről kell fújnod a könyvben az egész leckét, kisbetűs résztől kezdve az utánanézős feladatig - amit mellesleg fel sem adott, csak benne van a könyvben, hogy nézz utána ennek meg annak - mindent, mert minden hülyeségbe belekérdez, akár régebbi anyagba is. Most erre lehetne azt írni, hogy ugyan mért baj az, hogy belekérdez, ha már egyszer tudod, de egyszerű rá a válasz, ha egyszer pikkel rád a tanár, akkor nem tanulni fogod a tantárgyat, hanem magolni. Az meg ugye átnézés nélkül nem marad meg túl sokáig az ember fejében.
Egyébként meg higgyétek el akármennyire is tudod a tanár mindig tud olyat kérdezni, amit nem tudsz, pl. mert nem része a tananyagnak és lexikonokban is csak nehezen találsz meg.
Tudok olyanról mikor gazdasági sulin szívatott a tanár úgy diákokat, h pl. az Eu-ról kérdezgetett, h pl. hogy hívják a pénzügyist meg az EU alapítóit meg az EU elődjének az ilyen meg olyan alelnökei meg képviselői. Ezeket lexikonokban és újsághírekben is nehezen találsz meg, főleg úgy, h nem is tudod, h kéne.
De a legjobb az volt, mikor a tanár kijelentette, h bármit kérdezhet a törikönyvből még a lábjegyzetet is. A kérdés pedig az volt ,h mi volt annak az autónak a rendszáma, amin Hitler ült? A könyvben valóban benne violt egy képen.
Most csak telefonról meztem fél gyk.ra de muszáj kotekedem egy két valaszoloval,aki meg sosem látott rossz gyereket.
Sajnos én két év alatt egyetlen szót sem tudtam megtanulni sem kemiabol, sem fizikából. Mind a kettő tanár olyan szintén alkalmatlan volt a munkájára, hogy nem tudott fegyelmet tartani.
Annyir gáz osztalyarsaim volt, hogy amikor már nem reagáltak semmilyen szóbeli figyelmeztetesre, és az osztályfőnökünk (akitől egyébként gatyajukba csináltak) szavara sem hallgattak. Hát biza már semmit sem tudták csinálni tanárok (én időnként jól odacsaptam volna nekik), elkezdte a naplót legyezni, és bevagta az egyeseket. Voltak akik szaktanarit is kaptak. De a végén már azon versenyeztek kinek van több... Hát most ilyen gyerekekt oktassatok. És igen, ennek ellenére volt akit felvették jó gimikbe- a felvetelibe nem számítanak m hasznos tantárgyak, d nem szeretném ha ezekből huznanak meg.
Elismerem, hogy nem csak tanarokon múlt, de azért ki kellene szemezni,hogy ki való annak és ki nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!