Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nemzetközi igazgatási szakott...

Nemzetközi igazgatási szakott végzettek, milyen munkát sikerült találnotok a végzés után?

Figyelt kérdés

alaposan átnéztem evvel a szakkal kapcsolatban a Felvin leírtakat, illetve a Felvi által kiadott könyveket, de ott csak a szokásos, minden szaknál megénekelt maszlagot találtam (ilyen meg olyan szakemberekre mindig szükség van, a sokrétű képzés miatt előnyben lehetünk a munkavállalóknál, remekül fölkészít a szak a későbbi munkavégzésre stb stb).

Körülnéztem ezen oldalon is, de szinte csak negatív válaszokat találtam, hogy diplomás titkárképzőről van szó, semmit nem ér az egész szak és így tovább. De ha jól érzékeltem, ezeket főleg "külsősök" írták, akik valahol ezt hallották, vagy csak szimplán látják, hogy nem műszaki meg természettudományos szakról van szó, így egyből elítélik, lenézik ezt.

Ezért érdekelne olyanok véleménye inkább, akik már elvégezték ezt a szakot, és el tudtak valahol helyezkedni.

Írjanak olyanok is nyugodtan, akik most végzik, hogy nekik milyen kiálátásaik vannak a jövőbeli munkákkal kapcsolatban :)

2011. okt. 31. 22:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia

Nem sok olyan embert fogsz találni, aki ezen a szakon végzett, mert 3 éve indult legelőször, szóval most nyáron végzett csak az első BA-s évfolyam. Azt most akarják összegyűjteni, hogy ki hova ment tovább, de a nagy többség elment mesterszakra.

Az azért valószínű, hogy magával az alapszakkal nem túl sok mindent lehet kezdeni, mindenképpen kell valamilyen specializáció, vagy több nyelv ismerete, hogy el tudj helyezkedni.

2011. nov. 1. 21:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia! Én most vagyok elsőéves, és jó lehetőségeket látok ebben a szakban. Mi abban a rossz, hogy rálátásod lesz a közügyekre? Az emberek nagy része kézhez kap egy hivatalos papírt; nem tudja, mi, merre, hány méter; nincs tisztában a jogaival. Amúgy sokan úgy végzik az MA-t (nyilván áldozatok árán), hogy mellette dolgoznak, tehát BA-val is sokra lehet vinni... De hogy a közigazgatási munkát mennyire találod vonzónak, az rajtad áll. Konkrétan a nemzetköziseknek vonzó lehet pl. a Külügyminisztériumban dolgozni. Jól hangzik, de ha belegondolsz: a közigazgatás száraz (legalábbis nekem). Ugyanúgy az irodában, a gép előtt, iratokat kezelve görnyedsz, mint egy sima titkárnő, csak nyilván fontosabb ügyekben döntesz, és magasabb fizuért.

Amúgy régen is volt igazgatásszervező szak; nem új találmányról, büfészakról van szó...

2011. nov. 3. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!