Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A BME VIK mérnökinfót csak...

A BME VIK mérnökinfót csak zseniként lehet elvégezni?

Figyelt kérdés
Nem ülök egész nap a gép előtt, nem vagyok kövér, zsíros-hajú rocker, sőt még barátnőm is van. Nagyon nehéz lesz beilleszkedni? Sajnos nem vagyok autista.. Ennek ellenére szeretem a reál tantárgyakat. Érdemes megpróbálni vagy OE NIK inkább?
2011. okt. 28. 23:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Még azt elfelejtettem hogyha most van is barátnőd, a suli alatt majd nem lesz :P

A nők nehezen viselik ha sokat tanul az ember, márpedig mind a VIK, mind a NIK ilyen. Legalábbis ha jó akarsz lenni, akkr sokat kell tanulni.

2011. okt. 30. 07:51
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Elkezdtem tanulni a C++ -t.

Én is hallottam hogy a VIK inkább elméletibb, meg szivatósabb, de a diploma nemzetközileg elismertebb.

Tudnátok mondani arányokat? Hogy hány felvett végzi el, ill. bukási arányok tárgyanként. stb. Minden érdekel.

2011. okt. 30. 16:24
 13/15 anonim ***** válasza:
9%

Azért én azt is megemlíteném, hogy a BME-nek az OE-hez képest sokkal jobbak a nemzetközi kapcsolatai.

Nézd csak meg:

[link]

Én biztos hogy a BME-t választom. Tegnap tudtam meg a középszintű informatika érettségi eredményem: 100%

Tavasszal leteszem az emeltet is.

Nem tudom miért ilyen pesszimista mindenki.

Annak idején azzal ilyesztgettek, hogy ne vegyem fel az emelt matekot mert nagyon nehéz.

Meg hogy az analízis egy kínszenvedés.

Ennek ellenére analízis, deriválás,

Sőt, most parciális és helyettesítéses integrálból is hibátlan dolgozatot írtam. Programozás megy, írtam már 800 soros programot is 30-45 óra alatt.

Én a BME VIK-et választom.

2011. nov. 9. 19:47
 14/15 anonim ***** válasza:
54%

Sokan ott csúszank el ezen az egészen (én VIK-en vagyok, de biztos más is találkozott már ezzel), hogy a középiskolát zéró energiabefektetéssel teljesítik 100%-on. Elhúzzák előtted a mézesmadzagot, hogy hú, tudsz deriválni meg integrálni. Nekünk erre a matektanár annyit mondott anno, hogy a deriválás, integrálás, határérték az kb. bevezetés a matematikába. Illetve, deriválni egy lovat is meg lehet tanítani. Akkor ez nagy kunsztnak tűnik, pedig egy-két év múlva olyan mindennapi lesz számodra, mint addig a hatványozás volt. A gond ott lesz, hogy nyáron szépen elfelejtesz számolni és írni. Mert már túl vagy az érettségin, úgyhogy semmi dolgod.

Na sokan itt rontják el. Aztán kezdődik az első félév, jön a határérték. Heti sok előadás, kevés gyakorlat. És katalógusrendszer ide vagy oda, megunod az egészet. Mert eddig szépen bemutatták neked ezer példán keresztül, kevés elmélettel. Ezek után lesz egy rakás elmélet egy pár példával. Szokatlan lesz, hogy a kutya se mondja meg, hogy csinálj feladatokat, hogy tényleg megértsd. És ha nem jössz rá időben a hiányosságaidra (senki sem fogja mondani, hogy nem tudsz egy X anyagrészt), szépen elrontod a zh-t, és csak halmozódik a hiány az anyaggal együtt. És itt bekövetkezik az éles váltás: eddig a semmi munkából ötös, most meg tanulsz a hármasért. Tehát nem árt tanulni, és gyakorolni, mert nehéz pótolni a hiányosságokat. És ez minden tárgyra igaz.

Programozás az annyira nem nehéz, bár én 12 éves koromban kezdtem.

A lényeg az, hogy nem nehéz az egyetem, ha nem puhulsz el a nyáron. Tartsd magad formában, mert kelleni fog.

2011. nov. 17. 23:02
 15/15 fhenrir ***** válasza:
Haverom is mérnökinfós, (én villanyász vagyok/leszek), középszintű matek és fizika érettségivel jött, és 0 prog tudással. Az első két félévben simán sikerült neki minden tárgyat teljesíteni, és progból is ötös lett mindkétszer, kb csak az előadás, a gyakorlatok, meg a házik alapján. Emellett kb. azért minden héten 2-3 piálós nájt belefért neki. Szóval ha lépést tartasz az órákkal, és megtanulod amit kell, akkor azt csinálsz mellette amit akarsz, de lesznek azért nagyon húzós időszakok is.
2011. dec. 21. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!