Akkor most mi a magyar érettségi? Ma?
Szövegértés: Mikszáth Kálmán Jókai Mór és kora
Szövegalkotás: Spiró Györgynek az irodalomolvasás és az írás mai helyzetéről kifejtett véleménye mellett, vagy ellen érvelni
Összehasonlítás: Vörösmarty: Keserű pohár, Petőfi: Ivás közben
Elemzés: Lázár Ervin: Csapda
Szerintem igen. A leirasok alapjan a szovegertes egyszerunek tunik, a tavalyihoz kepest mindenkepp. Az osszehasonlito verselemzes is nagyon jo, mert ket ismert koltonk 1-1 verset kell osszevetni, ehhez biztosan van minden tanulonak elegendo lexikalis ismerete.
Kozepiskolai tanar vagyok, holnap kapom kezhez a javitando feladatlapokat - kivancsi vagyok a statisztikakra.
A leány a Spirót válsztotta és már be is adta.
Leírta a tanult formához ragaszkodva a saját véleményét az irodalomoktatásról és a fiatalok olvasási szokásairól. Lehet ez ötös? (4-5 dolgozatokat szokott írni mindig, inkább 5)
Miért kell magyarázkodnia a válaszadónak? Tanuljátok már meg, hogy meg kell köszönni a válaszokat és kész!!!
Hülyét kapok az ilyen kérdezőktől.
Azert nincs ekezetem, mert a laptopot, amirol internetezek, kulfoldrol hoztuk.
Ez alapjan sajnos nem tudom megmondani, hogy lehet-e otos az erettsegije, de minden eselye megvan ra, a tema jo, ahogy latom, jol ertelmezte. Persze a jo jegyhez kell a jo szovegertes es szobeli vizsga is, de ezek nem teljesithetetlen feladatok.
Köszönök minden választ.
Az ékezetest is, csak kíváncsi voltam .
A lány elégedett magával.
Tegnap 20:15-kor megkért, hogy nézzük át a matekot. A matematikát/4év. Átnéztük. :) 40perc.
12:15-től bocsánatot kérek, hogy élek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!