Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyek azok a szakok, ahova...

Melyek azok a szakok, ahova csak azért jelentkeznek általában, hogy legyen 1 diplomájuk "csak úgy"?

Figyelt kérdés
2011. okt. 15. 16:30
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Kommunikáció, "menedzser", andragógia, szabad bölcsészet, egy csomó bölcsész szak, manapság már a jogi diploma sem piacképes.
2011. okt. 15. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
55%
azért, már ne haragudj, de a jogi diplomát nem kéne a "csak úgy" diploma kategóriába sorolni. rengeteget kell tanulni, egy vizsgára 80 tételt kell elsajátítani, egy tétel meg nem egy oldal... és nem csak egy vizsga van hanem legalább 10 egy félévben. És a diploma piacképes, és színvonalas egyetemen, és persze úgy ha legalább 4-5ös az illető, kettes-háromassal egyik diploma sem lesz hasznos
2011. okt. 15. 20:45
 3/5 anonim ***** válasza:
55%
és a kérdező kérdésére a válasz: sztem a tanítóképzők olyanok, hogy azok jelentkeznek oda általában akiket máshova vagy nem vettek fel, vagy könnyű diplomát akarnak. óvónő/tanítónő, és bölcsész szakok amik ilyenek.
2011. okt. 15. 20:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de szerinted egy jogi végzettségű multicégnél akar elhelyezkedni, ez minden álma? Nem hiszem... Nem is a szakmájukban dolgoznak sokan, de amúgy elég megnézni mennyi munkanélküli jogász végzettségű van Mo.-on. Az hogy mennyit kell tanulni, ezt mindenki tudja, csak mit ér vele ha Dunát lehet rekeszteni velük?
2011. okt. 15. 20:48
 5/5 anonim ***** válasza:

ezért kell jónak lenni! hamarabb fognak alkalmazni egy kitűnő eredménnyel végzett jogászt, mint egy kettest. Bár, sok frissen végzett jogászt ismerek, vegyes eredménnyel, egy sem panaszkodott h nem tudna elhelyezkedni. Mindenki a klasszikus jogi szakmával jön, ügyvédből tényleg rengeteg van, de lehet valaki jogtanácsos multicégnél, ügyészségen/bíróságon fogalmazó, jogvédő, stb, de csak némelyik ember, aki nincs ebbe benne, és fogalma sincs milyen tág a jogász szakma, azt hiszi hogy telített épp emiatt, mert "sok az ügyvéd" ....

Én sem akarok ügyvéd lenni, nem azért kezdtem egyetemre járni h az legyek, sose akartam, sőt a bíróság is távol áll tőlem, büntetőjogot sem szeretem. Jogtanácsos akarok lenni, ezért is jelentkeztem jogi egyetemre. Nem kioktatásnak szántam ezt, nem is rád irányult, csak mindenhol azt olvasom már h szar a jogász szakma, meg millió van belőlük, de olyanok írják ezt, akik nem látnak ebbe bele, és közük nincs a jogászkodáshoz. A multinál dolgozó jogász pl a jogtanácsos.

2011. okt. 16. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!