Magyarország bármelyik egyetemén/főiskoláján vannak görög betűs házak?
Kicsit régi kérdés, de hátha érdekel még valakit a válasz:
Görög rendszer ugyan nincs, de azt hiszem minden egyetemen, illetve karon működnek most már különböző diákszervezetek, ezek hasonlítanak legjobban az amerikai görög házakra. Az a különbség, hogy ezek a szervezetek jellemzően valamilyen közösségi tevékenységre épülnek, vagyis az önkéntes feladatok kötik össze a tagokat. Szerveznek különböző egyetemi programokat, esetleg bulikat, de pl. nincsenek saját házaik, legfeljebb a koliban költöznek össze egy emeletre/közös szobákba.
Én a pécsi közgázra jártam, ott volt sokféle szervezet: szakmai programokat, előadásokat szervező szakkollégium; iskolaújság, középiskolások és gólyák korrepetálásáért felelős szervezet, sportfoglalkozásokat szervező egyesület, fotózással-videózással foglalkozó szervezet. Vannak persze nemzetközi szervezetek (AEGEE, AIESEC), ezek is jelen vannak Pécsen, ők általában külföldi diákok mentorálásával foglalkoznak, illetve a magyar diákoknak szerveznek külföldi utakat/külföldi szakmai gyakorlatot.
Pár éve pedig alapítottak egy olyan szervezetet, ami nagyjából olyan, mint az amerikai házak, Kappa Tau Béta a neve. Nem ismerem őket annyira (én az alakulás tájékán végeztem az egyetemen), ők inkább a "bulizósak", nem lehet hozzájuk jelentkezni, hanem ők hívják meg a tagokat, akik aktívak a közösségi életben, egyetemi rendezvényeken. Sok zártkörű programjuk van, de minden félévben néhány alkalommal szerveznek nyílt programokat, amikre bárki elmehet, ezek inkább bulik ivós játékokkal, de szerveztek már kirándulást, jótékonysági rendezvényt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!