Van esélyem arra, hogy átjelentkezzek másik szakra?
1. igen, van esély átjelentkezésre
intézményen belül könnyebb a mozgás
2. olyan szakra menj amiből meg is lehet élni!
sajnos btk. szakokkal nem lehet sok mindent kezdeni
öt év kemény tanulás - aztán vár a semmi
jó tanács: mielőtt jelentkezel bármilyen szakra, nézd meg pontosan mit is fogsz tanulni
lehet, hogy ezt már meg is tetted amúgy
tehát nézd meg honlapon adott szak tankönyvlistáját, aztán irány a könyvesbolt vagy könyvtár - lapozz bele, biztosan ez kell-e neked
pszichológia szakon pl. vajmi kevéssé esik szó arról, ami érdekelné az embert - inkább filozofálgatás megy
fontosabb tudni azt ilyen szakokon, hogy mettől meddig élt és hol tanult egy híres pszichológus, mintsem az, hogy hogyan kezeljünk egy problémát
aminek btk van értelme az a nyelv szak (idegen nyelvek...)
de azok nagyon nehezek
skandinivisztika szakos diplomával (ha van még ilyen szak) biztosan könnyebb elhelyezkedni
mert hát mi a cél? megélhetés biztos jövő
plusz hivatás stb.
én mindenkit lebeszélnék a bölcsész szakokról
sok tanulás - éhenhalás -
ha megbántottam vkit ezzel - attól elnézést kérek
én igy látom - sztem ez az igazság - ami néha fájó
Köszi a kimerítő választ.
Igaziból én csak azért jelentkeznék BTK-n másik szakra (nem pszichológiára), mert át szeretnék jelentkezni pszichológiára ha nem vesznek fel, szóval olyat választanék ahova könnyen bekerülök, legyűrök 1 évet aztán irány a pszicho.
Nincs atjelentkezgetes.
Olyan van, hogy targybeszamitas, tehat ujra kell felvetelizned, es ha felvesznek, es a ket szaknak van kozos targya (amit mindket szakon tanulni kell), akkor ezt a targyat nem kell megegyszer elvegezned. Egyebkent nullarol indulsz, es mint mindenki mas, _rendes_ felvetelivel.
Egyebkent a BTK-s szakok nem igazan kompatibilisek a pszichologiaval, hamarabb jelentkezik at egy orvostanhallgato pszichologiara, mint egy magyar/tori/nyelv szakos.
Régen is csak bizonyos szakokra lehetett átjelentkezni, pl orvosi 2.évétől Debrecenbe át lehetett menni pszichológiára.
Most újra felvételivel tudsz csak pszichóra menni.
Pár szakra most is át lehet menni, de főként a kevésbé kapós szakokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!