Pécsi gimnáziumok (? )
Akik Pécsen járnak/jártak gimnáziumba mit gondoltok ezekről az iskolákról?:
Leöwey
Széchenyi
Kodály
Leőweysta voltam :) igazából vagy az van, hogy nagyon jó tanárokat kapsz és könnyen leérettségizel és benn vagy mindenhol, vagy megkapod a legsz@rabbakat és évet kell halasztanod (mint nekem). Mármint én nemzetiségis voltam és ott abból indulnak ki, hogy jaj szegény diáknak épp elég gondja van a némettel, ezért kapjon inkább kevésbé szigorú tanárokat. Hát persze ez elsőben még poén volt, most így vissza gondolva már nem. Általános tagozaton viszont biztos, hogy jó tanárokat kapsz, max 1-2 lesz olyan, akit nem fogsz dicsérni, de amúgy is most volt igazgató váltás és úgy hallom eléggé rendbe tette / teszi a dolgokat.
Amúgy jó suli, csak tényleg vigyázni kell a tanárokkal, mert van 1-2 akik sajnos azért vannak még ott ,mert már 20 éve ott dolgoznak és nem akarják őket kirúgni. Mondjuk ez más suliban is így van, de a Leőweyre különösen jellemző, hogy általános tagozatra megkapják a diákok a legjobb és legszigorúbb tanárokat, a többi meg inkább a gyengébbeket.
én is Leőweys voltam. őszintén szólva nem ajánlom a sulit. szinte mindenhol beképzeltekbe futsz bele,hogy ők milyen elit helyre járnak.. közben meg,semmivel sem jobb az eredmény..
Széchenyit akkor ajánlom ha semmi megerőltető tanulmányra nem vágysz, és időt akarsz szakítani a hobbidra. Bnőm pl. a suli mellett simán megtanult spanyolul mert annyi ideje volt. Tehát ebből a suliból ne akarj orvosnak menni.
Kodályt ajánlom a legjobban. Nagyon jó hangulatú,nem túl nagy létszámú iskola,ahol a nyelveken (ill. a zenén) van a hangsúly. Szerintem egy nyelvszakkal sokkal bölcsebb leszel mint pl egy infó tagozaton. mérlegelj mit akarsz hasznosítani a jövődben!
remélem segítettem :)
Köszönöm a választ, hasznos volt :)
Igazából elsőnek mindenképpen a Leöweyt jelölöm az Arany János program miatt, utána valószínűleg a Kodályt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!