Agrár egyetemen hogy van?
Debrecenbe akarok továbbmenni. érdekel a mezőgazdaság ezért az agrárra gondoltam..
A kérdésem az lenne,hogy ott ugymond mit tanultok?
Valamint,gondolom a biosz,és földrajz van ott "nyomva"és a kérdés az az lenne,hogy mennyire épül a gimis anyagokra?
Mármint ugy értem,hogy gimibe nem tanitották rendesen egyik tantárgyat sem ezért nem vagyok belőllük nagy ész..És igy megállnám e ezen a szakon a helyem?
Szerezz felsősöktől vagy a TO - ról tantervet: melyik félévben milyen tárgyak lesznek. Jobb esteben az egyetem honlapján is fenn van.
Óvári agráron: első év matek, filozófia, mg. ismeretek, agrometeorológia, fizika, általános és szervetlen kémia, állattan... második év genetika, statisztika, biokémia, informatika, műszaki ismeretek. Harmadik év növénytermesztés, állattenyésztés, meg még sok gyönyörűség... ez a régi képzésben.
Az attól függ, hogy milyen szakra. Az első egy-két évben hasonlóak a tárgyak, de azért nem mindegy hogy mondjuk növénytermesztő, vadgazda vagy esetleg természetvédő szakra jelentkezel. A kémia elég nehéz, így külön nincs olyan hogy biosz meg földrajz. Ezek beépülnek pl. állatélettan, növ.élettan, genetika, Jaa és elég sok növény és állat nevét is meg kell tanulni latinul. Én 2 éve végeztem Debrecenben mg.mérnök szakon.
Nálunk is volt agrometeorológia, állattenyésztés, növ termesztés, biokémia, állategészségtan, vadgazdálkodás, vízgazdálkodás, közgazd, műszaki ismeretek, agrártöri, matek. Szerintem nem gond, ha nem tanították rendesen,(nekem sem) max aki jó benne, annak kicsit könnyeb az első félév.
KÖSZI A VÁLASZOKAT.
Kedves Utolsó én is a mg mérnöki szakon gondolkozom.
Még igy a kérdésem az lenne ,hogy az ott tanulandó kémia bioszhoz akkor nemsok köze van a gimnáziumos anyaghoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!