Ha Semmelweisnek a fogorvosi karára szeretnék bekerülni, nemis kell foglalkoznom a többletpontokkal (nyelvvizsgával)?
Még csak 10-es vagyok. Van még 2 évem a gimiben! SE-FOK-ra szeretnék államilag bekerülni. Idei célom az, hogy lerakjam a középszintű német nyelvvizsgát és jövőre gondoltam az angolt, hogy meglegyen a 80pont többletpontom!
De ahogy nézem a felvi.hu-n, kérnek 2db emeltszintet. Ha a 2 emeltszintet lerakom, akármilyen eredménnyel, ígyis-úgyis megvan a 80 többletpont ugye? Jól értelmezem, kérek valakit erősítsen meg!! Tehát nem kell semmi ilyesmivel foglalkoznom? Mert akkor inkább a kémiát és a bioszt részesíteném előnyben, nem pedig a nyelvvizsgákat!
Egyébként valaki tanul ott közületek? Hány ponttal jutott be és milyen a suli?
Köszönöm!
Ha nem jól sikerül az emelt érettségi akkor semmire sem mész a többletpontokkal, mert ugyanott vagy vele, mint egy jól sikerült középpel.
Egy nyelvvizsgát mindenképpen érdemes lenne megcsinálnod hiszen a FOK-on úgyis 2 nyelvvizsga kötelező a diplomához és egyetem mellett még ennyire sem lesz időd nyelvvizsgára készülni.
Ezzel tisztában vagyok. Az akármilyen eredményt képletesen írtam... De a lényegre nem válaszoltál! Én most a többletpontokra tettem fel a kérdésemet!
A németet lerakom mindenféle képpen! De akkor mellette nem angolt hanem pl. kémiát tanulnék!
szerintem is még gimiben csináld meg a 2 nyelvvizsgát, egyetem mellett nem igazán lesz rá időd! Sok sikert hozzá!
Egy FOK-os
Hát, akkor én nemis tudom hogy hogyan gondolom ezt az egészet...Egy olyan gimibe járok,ahol csak 2 évig van kémia és aztán 2 év biosz. És a tanárt nemnagyon érdekli hogy akarod-e tanulni vagy nem. Ledarálja az óráit és dogákat irat! Az én átlagom 4.5 körüli szokott lenni, erős tárgyak mind 5-ös...és mivel ezekre koncentrálok, nekem is a tesi, infó, rajz, mind 4-es. A töri,matek is 4-es általában...:/
Szerinted nekem van esélyem ide bekerülni? Idéntől járok olyan tanárhoz, aki biosz kémiát oktat heti 1 órában és itthon tanulom. De a kémiám nem valami nagytudású... középszinten 4-5, de emeltszinten nulla. Melyik suliba jársz? Szerinted 2 év alatt behozhatok mindent?
Persze , szerintem két év alatt behozható , de rengeteg rengetek tanulással. Sok Sikert!
Amúgy ne gondold azt , hogy az én sulim annyira jó... sőt.( nevet inkább nem írok ha nem gond) Nekem sincs már kémia rendes órán , de járok faktra , meg majd magántanárhoz. Bioszból nekem még a középszint sincs meg , de ebből is járok faktra , és majd tanárhoz. Tehát a rengeteg tanulás mellet , anyagilag is nagyon sok. De sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!