Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kecskeméti GAMF-ra megéri menni?

Kecskeméti GAMF-ra megéri menni?

Figyelt kérdés
Gépészmérnök szeretnék lenni.Németül jól beszélek, ezért gondoltam a GAMF-ra, onnan hátha mehetnék a Mercedeshez.Megérné oda menni?Másik jelöltem az Óbudai Egyetem Bánki kara.A táv mind a két suli esetében majdnem ugyanakkora.Melyikre érdemes menni?Olyan helyre szeretnék menni ahol jó az oktatás,van értéke a diplomának,és jó szakembereket képeznek.
2011. szept. 15. 18:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17%
Ha komolyan veszed magad, akkor BME. Az általad említett két főiskolát a munkaadók általában nem tartják valami sokra.
2011. szept. 15. 18:25
 2/11 A kérdező kommentje:
SZIE Gödöllő?
2011. szept. 15. 18:52
 3/11 anonim ***** válasza:
Az első válaszolót hagyjuk. A gamfot tényleg nem tartják sokra. A bánki jó. De Gödöllő az egyik legjobb választás. Ott tényleg bme gék színvonalú az oktatás!
2011. szept. 15. 20:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Az első válaszolóval mi a gond? Tudom, hogy mostanában divat a neves egyetemeket szidni, de abszolút nem látom indokoltnak.

De hogy objektív legyek, itt van a műszaki képzés abszolút kari rangsora: [link]

Eszerint a gépészmérnöki képzést indító karok és a rangsorban elfoglalt helyük:

2. PE-MK

3. BME-GÉK

8. ME-GÉK

12. SZIE-GÉK

16. PTE-PMMK

17. DE-MK

17. OE-BGK

20. DF

22. NYF-MMK

26. KF-GAMFK

Persze ez nyilván nem pontos, mert magát a kart értékelték, nem a szakot. De mégis nagyjából ad egy képet. Például a kérdező által írt két főiskola igencsak a végén helyezkedik el.

Másrészről nem értem, miért gond, ha a kérdező feltételeihez ("Olyan helyre szeretnék menni ahol jó az oktatás,van értéke a diplomának,és jó szakembereket képeznek.") az egyértelműen legjobb egyetemet ajánlom. Amennyire tudom, a magyar egyetemek közül például nemzetközileg a BME, ELTE, SOTE elismert egyetemek, ezek közül pedig csak a BME indít gépészmérnöki képzést.

2011. szept. 16. 00:06
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja és hogy érzelmi oldalról közelítsem meg: a párom a gamfon kezdett, egy év múlva átjött a bme-re. Két hónap alatt jutottunk el az anyagban odáig, amit ők egy egész évig vettek.

Az előző lakótársam a bánkira járt. A suliba sose ment be, otthon dekkolt egész nap, aztán fél nap tanulással négyes-ötös vizsgákat csinált. Pedig nem volt egy intelligens srác.

A SZIE jó, de érdekes módon az először lehurrogott BME-hez lett hasonlítva, ez azért furcsa. Ha a BME az etalon, akkor miért nem jó azt ajánlani?

2011. szept. 16. 00:10
 6/11 anonim ***** válasza:

ma 00:06

Azért mert a HVG értelmetlen szempontok alapján összeállít egy táblázatot hogy a felvételizőket megvezesse és minél több bevétele legyen azért az még nem rangsor.

Ez rangsor:

[link]

[link]

2011. szept. 16. 00:28
 7/11 anonim ***** válasza:

Oké, bár ezzel nem értek egyet. Az általad linkelt rangsor a magyarországi munkaadók véleményét tükrözik, de az csak egy dolog.

Nem mintha különösebben számítana. Ha összeveted, nagyjából mindegyik rangsor ugyanazt mutatja. Egyértelműen a BME a legelismertebb, és a másik két kérdéses főiskola mindenhol erősen sereghajtó. Vannak középmezőnybeli egyetemek, ilyen a SZIE is, ami lehet jó, de nem olyan egyértelmű az elismertsége.

2011. szept. 16. 00:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Had védjem már meg szegény OE-t ok , hogy a BME az a BME, külön kategória. Én a ME, ÓE meg még talán a SZIE diplomáját ugyanolyan erősnek tartom utánna jön a 3. vonalba a DE, GAMF, SZE, meg a PTE a többi (Dunaújvárosi,Nyíregyi) no comment.....

Kérdező: Én végzősként annyi tanácsot tudok adni, hogy nyugodj meg a Gamf-os diploma is jó ha van mögötte gyakorlati tudás. Mint a hogy a BME-s diploma is lehet kukás adott esetben (adott állásinterjún adott cégnél) ha egy Gamf-os vagy más intézményben végzett jobban ért a témához.

Azt tanácsolom hogy nyáron vállalj diákmunkát (vagy akár dolgozz ingyen) különböző cégeknél, hogy jobban beleláss a dolgokban mert az egyetemen nem tanítanak meg mindent pláne nem azt ami pl egy mai gépgyártással foglalkozó cégnél tudni kell.

A szakdolgozatodat pedig csináld meg külsős konzulenssel (tehát ne oktatónál csináld hanem egy cégnél), ha beválsz akkor már végzés után rögtön alkalmaznak.

2011. szept. 17. 18:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Én a GAMF -ot azért javasolnám mert gyakorlatiasabbnak,

ipar, technológia közelibbnek érzem az oktatást, több a gyakorlat. Járjatok utána de információim szerint duális képzés is indul, aminek egy része a Mercedes gyárban történik, másik fele a Főiskolán.

Aki fejlesztőmérnök, kutatómérnök akar lenni egyetemi végzettséggel, vagy a neves egyetemére akar hivatkozni, az választhatja a nagy műszaki egyetemeket.

Megjegyezném aki főiskolai diplomát szerez az is mehet azt követően MSC képzésre...

Meglátásom szerint az egyetem sokkal elméletibb sokkal nehezebb ... a főiskola gyakorlatiasabb, gyakorlati szemléletű szerintem.

A GAMF on például az Informatikai Tanszékhez tartozó Automatizálással foglalkozó hallgatók tudom, hogy saját maguk kell hogy szereljenek,végezzenek mérési feladatokat, saját kezűleg kell,hogy programozzanak ipari robotokat, mérjenek szenzorok méréstartományát, pneumatikai elemekből szerelnek össze kapcsolásokat, hidraulikus méréseket végezzenek, hibadiagnosztikai mérést (hibakeresést)végeznek. PLC vezérléseket építenek, mérés adatgyűjtő rendszerekkel ismerkednek, ipari képfeldolgozás gyakorlatotokon hálózatba kötött intelligens kamerákkal dolgoznak... ipari információs rendszerekkel, ipari elektronikával ismerkednek... és sorolhatnám..

Elég jól utána jártam ennek a közelmúltban azért is tudom :)

Tehát szerintem elmélet mellett több a gyakorlat.

2012. márc. 1. 11:34
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
munkanélküli vagyok gamfos diplomával
2012. aug. 17. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!