Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemeken miért erőltetik...

Az egyetemeken miért erőltetik a magolást?

Figyelt kérdés
inkább a gondolkodát és az összefüggések átlására kellene ösztönözni a hallgatókat
2011. szept. 7. 17:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Magamból kiindulva: nekem túl sűrű a program, az összefüggések megértése általában sokkal később történik meg, van, hogy évek múlva. Főleg, ha nincs, aki rendesen elmagyarázza. :(
2011. szept. 7. 17:09
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

Melyik egyetemekre gondolsz konkrétan? Én eddig kettőre jártam, és egyik helyen sem erőltették az indokolatlan magolást.

Egyébként sokszor kimondottan hasznos, ha bemagoltatják az emberrel az induktív általánosítás veszélyeit.

2011. szept. 7. 17:10
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

az egész magyar oktatási rendszer a lexikális tudásra épít, gyakorlatiasságban meg mindenki nagy nulla amikor kikerül a sulibólák rólunk.

ezt még a külföldiek is tudj

2011. szept. 7. 17:10
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Én műszakin vagyunk, nálunk pont hogy nem erőltetik, sőt... Igyekeznek olyan kurtán belekérdezni ebbe-abba, hogy ha van egy kis eszed, nem mellesleg felfogtad amit tanultál, akkor tudsz válaszolni, ha nem akkor meg így jártál! :D
2011. szept. 7. 17:11
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

hova jársz?

nálunk senki nem erőlteti a magolást, inkább arra mennek,hogy megértsék amit tanulunk

2011. szept. 7. 17:11
 6/10 anonim ***** válasza:
62%

bocsi az elírásért

írás közben sort vált a billentyűzet csak úgy....

2011. szept. 7. 17:15
 7/10 anonim ***** válasza:
17%

Bocsi bunkó paraszt vagyok, nem kell mondani!

"Én műszakin vagyunk" ja nem is magyar szakon :D

"megértsék amit tanulunk" mármint a tanárok értsék, amit tanultok? az valóban nem hátrány :D

2011. szept. 7. 17:17
 8/10 anonim válasza:
62%
Én főiskolára járok, de nálunk se erőltetik a magolást. Általában megpróbálják elmagyarázni. Nálunk az a baj inkább, hogy a tanár nem mindig fogja fel, hogy csak magának tartja az órát és csak beszél...beszél... :)
2011. szept. 7. 17:18
 9/10 anonim ***** válasza:
63%
Úristen kedves utolsó előtti, kérlek bocsáss meg, hogy nem figyeltem és elírtam... remélem mostmár sokkal boldogabb a napod, hogy valakinek beszólhattál!
2011. szept. 7. 17:21
 10/10 anonim ***** válasza:
62%
Akkor azt hiszem nálunk a legrosszabb a helyzet: iszonyatosan sokat kell magolni, de azért értsük is meg, mert különben bukta:DD
2011. szept. 7. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!