Gépészmérnök képzés?
Figyelt kérdés
Szerintetek merjek elmenni gépészmérnöki képzésre, amennyiben nem szeretem a matekot és alapvetően humán beállítottságú vagyok? A gépek működése aránylag érdekel, de nem tudom, meg tudok-e birkózni a számolásokkal2011. szept. 6. 21:51
1/9 anonim válasza:
"nem szeretem a matekot és alapvetően humán beállítottságú vagyok?"
neked ilyen beállítottsággal furcsálom, hogy mérnöki karokon gondolkozol.
ha fel is vesznek, gyorsan kibuktatnak téged már az első ZH időszakban.
2/9 anonim válasza:
Noha ha érdekel is de nem megy a matek akkor le kell tenned róla. Gondolom most a gimis matekról nyilatkozol még, ami ráadásul messze van az egyetemi szintű matematikától szóval :(
3/9 anonim válasza:
Gépészmérnökire ne menj, mert én azt végeztem a bmén és nincs munkám, pedig az msc-t is megcsináltam a bsc után.
Pályakezdő fiatalokat szivesen várnak a multik, persze olyanokat, akik három nyelven beszélnek és öt év tapasztalattal rendelkeznek pályakezdőként!!!
4/9 anonim válasza:
3. válaszoló, azt hogy sikerült? Mennyi ideje vagy munka nélkül? Azért a többiek gondolom el tudtak helyezkedni.
Elég fura az agyondícsért BME-t végzettől ilyet hallani.
5/9 anonim válasza:
Abszolút nem ajánlom, hogy gépészmérnöknek tanulj. Én gépészmérnök vagyok. Matek és fizika mély ismerete nélkül esélytelen elvégezni. A középiskolai matek óvodás szint az egyetemihez képest, sőt, mondhatom, hogy középiskolában nem matekot, hanem bevezetés a matematikába tárgyat oktatnak. Nagyon kevés tárgy van a gépészmérnöki szakon, ahol nem kell számolni. Nagyon fontos, hogy itt nem elég a lexikális tudás (mint pl. a történelemnél), ahol egy leírást megtanulsz, és visszamondod. Itt nagyon keményen tudni kell az összefüggéseket, mert hiába tanulsz meg 500 képletet, ha nem tudod melyik mit jelent, mi van a képletek mögött, hogyan függnek össze egymással, adott problémát milyen úton tudsz megoldani. Sokan azért esnek ki a képzés során, mert lehet, hogy sikerül ezt azt kipuskázni, de ha nem tudja, hogy adott mechanikai, fizikai, áramlástani, hőtani stb. problémát hogyan kell megoldani, mi mivel függ össze, miből mi vezethető le, akkor garantáltan nulla pontos zh-t ír az illető, akárhogy is puskázik. Nem akarlak elkeseríteni, de itt sokat számít, hogy a genetika milyen képességeket biztosított számodra, mert bizony tapasztaltam, hogy van aki iszonyat keményen tanul, de nem áldotta meg a sors matematikai érzékkel, vagy rendszerszemléletű gondolkodással, és kiesik. Volt ilyen csoporttársam. És ez teljesen igaz a humán beállítottságú emberekre (persze kivételek vannak). Nem utolsó szempont, hogy gépész karon a kikapcsolódás vagy pihenés ismeretlen fogalom. Rendkívül meg kell szenvedni a diplomáért, itt egy-egy tantárgyhoz annyit kell tanulni, mint amennyit más karon 3-4 tantárgyból leadnak, az irdatlan mennyiségű, egyenként több tíz órát is igénylő házi feladatokról nem is beszélve. De pont ez a szép benne, mert ha kitartó vagy, igazi sikerélményekben részesülhetsz, és egy megbecsült, szép szakmát tudhatsz magadénak.
6/9 A kérdező kommentje:
Utolsónak: köszönöm a részletes választ, annyiban azonban kijavítanálak, hogy a történelemhez sem elég lexikális tudás, a történelmet a politika alakítja, ezért amint mondtad érzék kell ahhoz, hogy valaki ezeket meglássa a történelmi események hátterében, nekem pl ehhez van érzékem, csakhát jobban jártam volna, ha reál beállítottságú vagyok, mivel ha törit végeznék akkor max tanár lehetnék, ezért is agyaltam a gépészmérnökin, de mostmár tudom, hogy nem nekem való
2011. szept. 13. 14:20
7/9 anonim válasza:
Természetesen nem a kedved szerettem volna elvenni a reál iránytól, de hidd el, hogy az a legjobb választás, ha olyan egyetemi szakot választasz, amit szívesen csinálsz. Nincs annál rosszabb, ha olyat kell éveken át tanulnod, illetve egy életen át munkaként végezni, amit nem szeretsz. A sikerhez legalább annyira hozzájárul az érdeklődés, és a szívből való tanulás, mint a szorgalom. Volt pár csoporttársam, akik nem titkolták, hogy utálják a matekot, nem szívesen tanul gépész karon. Egyrészt 1-2 éven belül kiestek, másrészt a kedvük elment a tanulástól, és egyáltalán az egyetemtől. Ha oda mentek volna, ami érdekli is őket, nem vesztenek el éveket (többek között ennyivel csökkent az államilag finanszírozható félévük száma), illetve sikerélményekben lett volna részük, és nem megy el a kedvük az élettől. Mérnöki területtől kezdve a jogász, bölcsész stb. területekig nagyon sikeres lehetsz, de ennek feltétele, hogy szeresd azt. Egyébként ajánlom neked (én is ezt csináltam felvételi előtt), hogy egy pályaorientációs céghez menj el, ahol egy csomó teszttel kielemzik, hogy miben vagy jó, milyen képességeid emelkednek ki, melyik területen válnál be az átlagosnál jobban. Itt konkrét szakterületeket ajánlanak az elemzés után. Rendkívül megkönnyíti kiválasztani, hogy hova menj továbbtanulni.
8/9 anonim válasza:
Én mérnökként végzek idén. Ugyanolyan beállítottságú vagyok, mint a kérdező. Elmentem az egyetem mellett matek magántanárhoz, és érdekes módon simán meglesz a diplomám. Csúszás nélkül :) Úgyhogy remélem, nem késő a válaszom: vágj bele, ha érzel magadban affinitást és kitartást! Mert aki humános, az a kitartásával fogja tudni megcsinálni :) Üdv
9/9 anonim válasza:
Ha a kérdezőnek nem is, de másoknak hasznos lehet! Ismerek olyan gépészt, aki inkább "humán"; nagyon jó a nyelvérzéke, de kőkeményen megszenvedett a matematikával, szilárdságtannal, stb., de megcsinálta őket! Érdekli is a gépészet, szereti is csinálni, csak több energiát kell belefektetnie, mint egy eleve "reál" beállítottságúnak. Egyáltalán nem lehetetlen, csak komolyan kell venni a tanulást! Nem csak bulizni, csavarogni, hanem jó tanulótársakat keresve, tudatosan dolgozni. Remélem, segíthettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!