Pszichológia/igazgatásszervező/jogász?
Ezek tetszenek a legjobban,sajnos a matekhoz rettentően hülye vagyok pedig álmom volt,hogy informatikus legyek,de az már sosem fog összejönni.:(
Tudom ezek a szakok telítettek nem lesz munkám stb,de mégis ebből a 3ból melyik érné meg? Esetleg külföld? Pszichológus külföldön? Eltudna helyezkedni?
ha bírod a tanulást, akkor a jogot válaszd,ne az
ig.szervezőt. (5 év / 3 év)
Igaz, sok a jogász, nálunk a kávét is főzik, de legalább a magánszférában is boldogulhatsz vele.
Szerintem először a Közszolgálati Egyetemen igazgatásszervező levelezőn elvégzed és közben vállalsz munkát és onnan a Károlira átmész jogi karra és 7 év alatt van 2 diplomád voálá, ugyanis a igazgatásszervező diplomát eltudod bíráltatni a Károlin és ott már csak 3 vagy 4 évet kell járnod.
Igazgatásszervező meg csak 3 év + a jogi kar 4 év és 7 év alatt van két diplomád.
Ha közepes érettségid van, akkor a legjobb megoldás egy nyelvből emeltezni és megcélozni a Közszolgálatit először levelező képzésen államilag támogatott, utána meg beírod a költségtérítésest.
Közszférában eltudsz vele helyezkedni, meg vannak pályázatok a Közszolgálati Egyetemen, állásbörze stb. Lehet lehetőséget találni, csak el kell menni a nyílt napokra és nem otthon dekolni.
Olyan 390 pont lehet a levelező állami képzés, ha egyáltalán indul, ha nem indul, akkor gyűjtöd a pénzt, vagy megcsinálsz még egy emeltet valamiből és újra neki ugrasz a következő évben egyszer csak elindul.
A költségtérítéses képzés naggyából olyan 260-300 pont között lesz legalábbis szerintem.
Sok sikert neked!
Én így csinálom majd! :)
(ha először mész jogra, nem tudsz vele elhelyezkedni sehol, csak ha már 4 évet lehúztál az egyetemen, mert akkor tanítják meg a hasznosabb tárgyakat amivel lehet irodára menni.)
Ha pedig jó ismerősöd van, vagy szerzel ismeretségi körből embert be tud vinni az önkormányzathoz irodistának, és 4 órába olyan 42.000ft körül kapsz kézhez, de irodába vagy és melegen és papír munkát sóznak rád, és közben meg telik a munkaidő alatt a gyakorlati időd is és be tudod számítani az egyetemhez ha kell gyakorlati idő és eltudod lesni a csínját-bínját az egész szakmának. Plusz marad időd tanulni otthon is.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!