Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Üdv! Egy elég erős Katolikus...

Üdv! Egy elég erős Katolikus középiskolába (szombati tanítás, kollégium, csak vasárnap 5-órakor mehetsz haza pár órára) elég hogy meg vagy keresztelve, vagy elsőáldozó, vagy bérmákozó kell legyél?

Figyelt kérdés
2011. szept. 3. 22:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

nem is tudtam,hogy Egomban van ilyen suli

oda járok egyetemre

arra gondol,hogy itt nagyon szígorúan lesztek fogva,szinte nem is lesz szabadidőtök

az egyetemen meg már,nincs meg ez a szigorúság,ami a gimiben volt...

kicsit,úgy hangzik,mintha kalitkába élnének,a honlap alapján

2011. szept. 3. 23:01
 12/21 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem is. Nem hogy könnyebben, hanem nehezebben fogsz hozzászokni az egyetemi élethez. Itt be leszel zárva 4 fal közé, 0 buli, 0 közösség. A katolikus egyház szépen megköti a kezed minden téren, szóval jól gondold meg...
2011. szept. 3. 23:01
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
egy ilyen iskolában a helyesírás is alap dolog ám, nem csak a szombati tanítás... tehát a muszáj az pontos j-vel legyen írva...
2011. szept. 3. 23:26
 14/21 A kérdező kommentje:
Egomba a hittudományira vagy a tanítóképzőre jársz?
2011. szept. 3. 23:37
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
én a helyedben elmennék egy normális helyre, mert ha innen fogsz kikerülni akkor nagyon hülye leszel az élethez.
2011. szept. 4. 11:07
 16/21 anonim ***** válasza:
89%

Hát ha pap akarsz lenni, gondolom már túl kéne lenned a keresztelkedésen. Mert ebben a suliban ez a fő cél a többség előtt. Szóval akár kizáró ok is lehet, de odamész vagy felhívod őket, és megkérdezed.

De szvsz nagyon nem ajánlom, egy ismerősöm öccse odajár, vallásos család, apuci lelkész, tehát képzelheted, hogy a gyerek szokta a szigort. De még neki is sok ez a hely.

Az egyetemre pedig ezzel ugyan nem készülsz fel. Többre mész, ha egy nem túl messzi szakközép vagy gimi koleszába mész, ahol azt tanulod meg, mit csinálsz anyucitól-apucitól távol, nem egy üvegbúrába zárva.

2011. szept. 5. 18:32
 17/21 anonim ***** válasza:
13%
Teljesen jó választás a katolikus gimnázium : erős, van ifjúsági élet és nem züllesz el, mint más iskolákban.
2011. szept. 7. 16:47
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

[link] ez fontos!

amúgy én is egyházi gimibe jártam, és legalábbis nálunk nem volt feltétel semmi, tehát még az se, hogy pont katolikus legyen valaki, volt evangélikus, református, krisnás, hitgyülis is a suliban. Ők is részt vettek az egyházi jellegű programokon, de senkit nem zavart, h ők más vallásúak. Olyanok is viszonylag sokan voltak, akik nem voltak megbérmálva, ők a suliban bérmálkoztak, talán másodikban v harmadikban, de ez sem volt kötelező, volt aki nem ment.

Ahhoz meg nem sznék hozzászólni, hogy mi jobb, hogy szigorú v laza iskolába jársz-e. Ezt mindenki maga tudja, érzi, hogy neki mi jó. Ha meg nem, akkor majd tanulsz a hibádból.

2011. szept. 7. 17:11
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a katolikus gimik erősek, a Fazekas a legerősebb évtizedek óta, és nem katolikus. Vagy a Radnóti, Apáczai, Eötvös, Veres Péter, azok sem azok. A társaság meg ezeken a helyeken általában már nem éppen züllött. Nem kell ahhoz a nagy katolikus egyház, hogy valakiből normális, értékes ember váljék.
2011. szept. 7. 19:09
 20/21 anonim ***** válasza:
a frankába pont hogy kötelező a kolesz, még az egomiaknak is, de ha jól tudom a bejutáshoz nem kell elsőáldozás stb (még talán megkeresztelkedve se kell hogy légy)
2011. szept. 19. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!