Üdv! Egy elég erős Katolikus középiskolába (szombati tanítás, kollégium, csak vasárnap 5-órakor mehetsz haza pár órára) elég hogy meg vagy keresztelve, vagy elsőáldozó, vagy bérmákozó kell legyél?
nem is tudtam,hogy Egomban van ilyen suli
oda járok egyetemre
arra gondol,hogy itt nagyon szígorúan lesztek fogva,szinte nem is lesz szabadidőtök
az egyetemen meg már,nincs meg ez a szigorúság,ami a gimiben volt...
kicsit,úgy hangzik,mintha kalitkába élnének,a honlap alapján
Hát ha pap akarsz lenni, gondolom már túl kéne lenned a keresztelkedésen. Mert ebben a suliban ez a fő cél a többség előtt. Szóval akár kizáró ok is lehet, de odamész vagy felhívod őket, és megkérdezed.
De szvsz nagyon nem ajánlom, egy ismerősöm öccse odajár, vallásos család, apuci lelkész, tehát képzelheted, hogy a gyerek szokta a szigort. De még neki is sok ez a hely.
Az egyetemre pedig ezzel ugyan nem készülsz fel. Többre mész, ha egy nem túl messzi szakközép vagy gimi koleszába mész, ahol azt tanulod meg, mit csinálsz anyucitól-apucitól távol, nem egy üvegbúrába zárva.
[link] ez fontos!
amúgy én is egyházi gimibe jártam, és legalábbis nálunk nem volt feltétel semmi, tehát még az se, hogy pont katolikus legyen valaki, volt evangélikus, református, krisnás, hitgyülis is a suliban. Ők is részt vettek az egyházi jellegű programokon, de senkit nem zavart, h ők más vallásúak. Olyanok is viszonylag sokan voltak, akik nem voltak megbérmálva, ők a suliban bérmálkoztak, talán másodikban v harmadikban, de ez sem volt kötelező, volt aki nem ment.
Ahhoz meg nem sznék hozzászólni, hogy mi jobb, hogy szigorú v laza iskolába jársz-e. Ezt mindenki maga tudja, érzi, hogy neki mi jó. Ha meg nem, akkor majd tanulsz a hibádból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!