Szerintetek lehet így államilag támogatottan, vagy legalábbis minimális költségekkel három diplomám?
A helyzet kissé bonyolult, és már nem is merem a tanulmányi előadómnak felvetni, miért szeretném a dolgokat úgy, ahogy, mert már így is unhat kissé... Szóval a helyzet a következő:
Ugye adott, hogy ha két szakot - legfeljebb(?) - egy év csúszással kezdek, akkor a két képzésben eltöltött félév párhuzamosan egy államilag támogatott félévnek számít.
Én tavaly egy évet költségtérítéses formában tanultam egy két éves mesterképzésen. Tehát a fele megvolna.
Idén felvételiztem tanári mesterképzésre, államira, valamint kérvényeztem az átsorolásomat az előző képzésnél. Mindkettő sikeres lett, tehát a kettőt csinálhatnám végig állami finanszírozásban, hiszen mégha a tanári két és féléves is, a nem tanári képzést passzíváltathatnám valamikor, hogy egyszerre végezzek.
Na, itt jön a csavar. Nekem igazából nem olyan fontos az a képzés, amit először csináltam, viszont már elég sokat megcsináltam belőle, és érthető módon a tanulmányi előadóm is szorgalmazná, hogy akkor fejezzem is be. Bele is mennék, azonban van egy másik mesterképzés, amelyet talán még inkább szeretnék. Ezért arra gondoltam, hogy most az első képzésemet szüneteltetem, vagyis egy évre passzívvá tenné magam, és tanárit csinálnám. Most februárban felvételiznék a másik szakra. Ha felvesznek, utóbbit és az első szakot együtt csinálhátnám, vagyis egyik mesterképzésre kettő, a másikra három évet szánok, de az is lehet, hogy a harmadikat egy félévvel később fejezem be, és rászánok arra a félévre annyit, amennyit kell, hiszen már lenne akkorra abszolútóriumom. (mivel a tanárival nem szeretnék egy félévet sem csúszni, és akkor már az első képzést is befejezném, két és fél év után).
Ez így leírva elég soknak tűnik, és nem is az érdekel, hogy fizikailag, szellemileg megvalósítható-e, hanem hogy a jog hogy áll ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!