Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egy "elitebb" általános...

Egy "elitebb" általános iskolát keresek, tudtok ajánlani egyet?

Figyelt kérdés
A kislányom jövőre lesz általános iskolás és nem akarom ,hogy színesbőrüek közé, és lumpen proletárok közé járjon.
2011. aug. 29. 23:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%
A IX.ker. Bakáts téri általános iskoláról, annak igazgatójával hallottam kb. két éve egy riportot, és megjegyeztem az iskolát, mert kivló, amilyen élet ott folyik. Az unokáim miatt lassan én is gyűjtöm a jó iskolákat. Nem arról van szó, hogy minél drágább legyen, de a gyereket tudjuk biztonságban. és hogy jó képzésben részesüljön, ne feleslegesen teljen el a nyolc év. Nagyon nem mindeg, hogy telnek ezek a diákévek.
2011. aug. 29. 23:34
 12/19 reptoid ***** válasza:
58%

"egy "jó" iskola sem garancia semmire."

Ezt így ebben a formában nem mondanám. Nekem volt szerencsém egy elit általános iskolában tanulnom, ahonnan kb mindenki az elit gimnáziumokban tanult tovább. Mára mindegyikünk (értsd: mindenki) egy jó nevű egyetemen végzett. Közgáz, elte-jog, sote stb. A giminkben anno rúgtak ki tanárt azért, mert az érettségin szigorúbban feleltetett, így kevésbé lettek méltóak eredmények a gimi híréhez. Nyilván nem csinálnak mindenkiből zsenit, de hogy egy elég alaposan kikövezett utat kaptunk a lábunk alá, az biztos.

2011. aug. 29. 23:38
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
Pont az ilyen szülők gyerekei jönnek hozzánk terápiára...
2011. aug. 29. 23:38
 14/19 anonim ***** válasza:
48%
Az elit sulik is tele vannak drogos nagyképű erőszakos kölykökkel.
2011. aug. 29. 23:42
 15/19 anonim ***** válasza:
63%
Igy van pont hogy az elit közöt van több drogos,miután a csorónak csak csattanó maszlagra meg trombitavirág teára futtja,meg minden olcsó szarra,de az elit kölykök zsebbpénzből megtudják venni a hernyót is.
2011. aug. 29. 23:52
 16/19 anonim válasza:
77%

Nem tudom milyen szellemi képességekkel rendelkezik a kislányod, de ha okos, akkor megpróbálnám a Fazekast.

Szar környéken van, de a képzés minősége messze átlag feletti.

2011. aug. 30. 00:41
 17/19 anonim ***** válasza:
74%

Méghogy egy erős suli nem jelent semmit. Szeretem az ilyen embereket. Majd meglátjuk mi lesz a kisebbség között felnőtt gyerekekből..... addig cukkolják őket, amíg a jó tanulók is szarokká válnak, hiszen az a menő.

Kérdező: Már írták a Fazekast, az jó, a Városligetiről is jót hallottam, állítólag elég erős az angol.

Egyébként általánosból nincs túl sok elit suli. Legkésőbb 6. után elmennek a jó tanulók, és marad a selejt (tisztelet a kivételnek!!)..legtöbb suliban az osztályokat is összevonják.

De persze a hurrogóknak igazuk van, bárhol lehet jól tanulni.. sok sikert a gyerekeiknek :)

2011. aug. 30. 00:55
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a kérdező nem pontosan fogalmazott, de értem a problémáját, én is küzdöttem hasonlóval. A kerületben, ahol lakunk, pont az az iskola a körzeti iskolánk, ami "befogadó iskola", bárkit átvesznek bárhonnan, és természetesen később a testvéreket is. Ennek következtében jelenleg 19% a veszélyeztetett gyerek. Nem engedtem oda a gyerekeimet, mentek a három perccel odébb lévő egyházi iskolába, pedig még csak megkeresztelve sincsenek, egyáltalán nem hívők. Egyszerűen azért, mert ott biztonságban tudom, nem drogoznak az udvaron, nem lopnak, stb., és odafigyelnek rájuk a tanárok. Mivel egyházi fenntartású, megválogathatja a gyerekanyagot, és erre felénk szükség is van. Felvettek ugyan cigánygyereket is, de egy év után kivágták, és nem azért, mert cigány, hanem mert nem tudott beilleszkedni, késsel fenyegette a többieket, és ezt nem tolerálják nálunk. Nem zseniképző, aki akar tanulni az tud, aki meg kevésbé, az nem, de az igenis fontos, hogy embermód viselkednek egymással a gyerekek, és ez szerintem fontos. A körzeti suli mellett meg nem mernek elmenni csak csapatostul, mert az ott bandázó gyerekek rendszeresen beszólogatnak, kergetik őket. Sajnos az unokaöcsémnek most ott kell kezdenie az első osztályt, mert részképesség-zavara van és ott van fejlesztőpedagógus, de amint behozta a lemaradást, el fogják hozni onnan, hiába jók a tanárok esetleg. Mondjuk szerintem nem szerencsés egybeterelni az egyébként normális háttérrel rendelkező, csak valamiben lemaradt gyerekeket a deviáns családból érkező kezelhetetlen és nevelhetetlen gyerekekkel, mert tény, hogy mindkettő problémás eset, de közel sem ugyanaz a kategória. Viszont elkényeztetett újgazdag csemeték közé egy magániskolába én sem vinném a fiamat, mert azok meg pont azért kezelhetetlenek, mert minden alájuk van tolva, mindent szabad, és akkor is "jó tanuló" ha síkhülye, hiszen megfizetik a szülők az iskolát.
2011. aug. 30. 06:38
 19/19 anonim ***** válasza:
Egyházi iskola, cccc... Én jártam egyházi suliba, a város legszigorúbb iskolájának a hírében állt, mondjuk bizonyos téren nem is alaptalanul. Eközben - mivel apám ismeri az igazgatót, ő mondta neki -, hogy egy felmérés alapján pont ebben az iskolában a legmagasabb az alkoholfogyasztás a városban. Pedig akad még egy pár másik is, tekintve, hogy egy megyeszékhelyről van szó.
2011. okt. 21. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!