ELTE-n japán minorhoz kell előzetes nyelvtudás vagy nem?
A legegyszerűbb, ha részt veszel a minoros tájékoztatón, amit majd szeptemberben tartanak.
Illetve ETR Fórumában kérdezz rá vagy keress ott egy japán minorost és/vagy szakost.
dehogyis kell hozzá japán nyelvvizsga!
nyelvből kell menni emelt szinten mivel az a felvételi tárgy. így van középfokú nyelvvizsgád is.
08:14-es
Én nem japán szakról, hanem MINORRÓL beszélek, nem tudom, hogy jön ide a felvételi...Ja, és egyébként a főszakra sem kell japánból érettségi, se nyelvvizsga nem is számítják be őket. Nézd meg felvi.hu-n...
tudom, hogy minorról beszélsz.
és sehol nem mondtam, hogy japánból kell emelt érettségi vagy nyelvvizsga...
"nyelvből kell menni emelt szinten mivel az a felvételi tárgy. így van középfokú nyelvvizsgád is."
akkor ez a mondat mégis mi akart lenni? Minorra nem kell felvételizni, úgyhogy az emelt érettségi nem tudom, hogy jön ide.
Bocsi a késői válaszért! De ami késik, az nem múlik. Én japán szakos vagyok, igaz a Károlin, de van ELTE japánszakos ismerősöm is, 2012 ELŐTT a japán MINOR-hoz kelleTT középfokú nyelvvizsga, de 2012-től NEM kell.
Én a Károlin japán főszakos ( major) vagyok. Nálunk, akik minorra jönnek, azoknak az első és a második félévben lehetőségük van felvenni japánból alapozó tárgyakat ( Bevezetés a japán nyelvbe I ( első félév), Japán nyelvgyakorlat I ( szintén első félév), aztán bev. a jap. nyelvbe II, illetve japán nyelv.gyak II. ( második félév).
Mindegy, hogy ELTE vagy KÁROLI-ra vesznek fel japánszakra nyelvi előképzettség NEM kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!