Kölcsey Ferenc Gimnázium, Nyíregyháza?
Szia!
Én oda jártam, és nagyon szerettem, jó alapokat nyújtott, nekik köszönhetően vettek fel most az ELTE-re. Sok rémhír terjeng az iskoláról, hogy oda csak a stréberek járnak és hogy semmi közösségi élet, de ez nem igaz. Kell tanulni, mert követelnek, de egyáltalán nem annyira nehéz és teljesíthetetlen, mint mondják. Ha pozitívan állsz a tanárokhoz, nagy valószínűséggel ők is úgy fognak hozzád :) (persze, vannak kivételek, de hol nincsenek? :)).
A közösség szerintem egész jó, alapesetben kedves és barátságos emberek verődnek össze egy osztályban, és ha nyitott vagy, könnyen találhatsz magadnak barátokat. Ráadásul évente háromszor-négyszer szerveznek "sulibulikat" a közeli nyíregyházi klubokban, oda is el lehet járni és ismerkedni másokkal :)
Remélem, hogy segítettem, és sok szerencsét :)
Egy volt Kölcseys
"Sok rémhír terjeng az iskoláról, hogy oda csak a stréberek járnak és hogy semmi közösségi élet"
Én nem oda jártam, de fogalmam sincs kiktől hallottad ezeket:) Csak jókat hallani a suliról, szerintem a Krúdy meg a Kölcsey a legerősebb gimnázium Nyíregyházán, az egyik reál a másik humán beállítottságú embereknek. Egyedül olyan hírek terjengenek, hogy aránytalanul sok a lány, ez nem tudom mennyire igaz:) Mindenesetre jó választás.
Első vagyok.
Annak idején engem is azzal hitegettek, hogy ne jelentkezzek, mert úgysem fogom megállni a helyem, mert nem vagyok annyira tanulós ("stréber"), stb. Nekem elég sok ismerősöm járt a Kölcseybe, és sokan megbélyegezték őket, hogy stréberek. Persze, hogy ez nem igaz, mert aki csak rendesen tanul, az nem stréber, de ez ellen nem nagyon lehetett mit tenni :)
Az igaz, hogy aránytalanul sok a lány, nálunk egy 31 fős osztályban 6 fiú volt :) Bár én humán tagozatra jártam, de a nyelvi osztályokban is hasonló volt a helyzet.
Most leszek 11.-edikes és a legjobb döntés volt az életemben, hogy ide jeletkeztem. Itt találtam meg a hozzám illő társaságot. Valóban sokan hiszik, hogy stréberek járnak ide, de ez nem igaz, csak akarnak valamit. Az arány az igaz, nálunk van az évfolyamon a legtöbb fiú 37/13 :)
Kölcsey én így szeretlek <3 :)
Szia.
Én is oda fogok járni. Németre. És te kedves kérdező?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!