Mi a véleményetek a 2012-es ponthatárokról?
Figyelt kérdés
Mivel ebben az évben alacsonyabbak lettek a ponthatárok elég sok szakon az egyetemeken így jövőre valószínűleg emelkedni fog.De szerintetek mennyit?Azért gondolom, hogy nem sokat mivel 480ról 500ra emelkedik a ponthatár így nem hinném h sokat emelnének.Mennyire számíthatunk?2011. aug. 22. 15:35
1/6 anonim válasza:
A ponthatárokat nem 'emelik'.
Mindig - a felvehető létszám keretein belül - az adott évi jelentkezők eredményei (pontjai) határozzák meg. Éppen ezért jósolni NEM lehet.
2/6 A kérdező kommentje:
jah értem már köszi...akkor annyi lesz a jövő évi ponthatár amennyi a megengedhető létszám utolsó emberének a pontszáma?!
2011. aug. 22. 15:59
3/6 anonim válasza:
Idén 53450 volt az államilag támogatott helyek száma, jövőre 40000 lesz. És ráadásul a vihető plusz pontok száma is 80-ról 100-ra nő, ami sok embernek automatikusan meglesz mert az emelt szintű értségi 50 pontot fog érni a 40-en helyett. Tehát aki idáig két emelt szintűvel jelentkezett annak egyből 20-al több pontja lesz mint idén volt. Úgyhogy én elég nagy pontszámnövekedésre számítok. Most nem mumus akartam lenni csak reális választ próbáltam adni a kérdésre. Én örülnék neki ha nem lenne igazam és normális pontszámok születnének.
4/6 A kérdező kommentje:
annyit azért már majdcsak nem növekedik h pl. én már kiszámoltam kalkulátorral h kb 350pontom lesz és ezzel ne vennének fel az idei 315ös védőnő szakra?35pont növekedés durva lenne nem?
2011. aug. 22. 16:19
5/6 anonim válasza:
Több pontot lehet majd elérni de ezt a felvehető emberek létszáma határozza meg,mint ahogy már az előttem hozzászóló is írta. Ahova menni akartam oda tavaly 299 pont kellett idén ha jól emlékszem 335,viszont van olyan szak ahol csökkent a ponthatár,de ez a jelentkezők pontjaitól függ.
6/6 anonim válasza:
Idén volt ahol jóval több mint 35 pontot emelkedett, és azt is számold bele hogy 13000-el kevesebb államis hely lesz. Én reálisnak látom a nagy emelkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!