Hova érdemes járni hogy Neurológusok és Kardiológusok legyünk?
És még annyit hogy a PTE ÁOK oldalán ezt írja:
"Finanszírozási forma: állami, költségtérítéses (Költségtérítés díja: 925.000 forint/szemeszter)"
Állami? Ez mit is takar pontosabban?
Az állami ingyenes. A költségtérítésesért fizetsz.
Az államira általában magasabb a ponthatár.
Az állam csak egy diplomát támogat, tehát neked akkor ingyenes, ha még nincs semmilyen diplomád.
Előbb elvégzed a 6 év egyetemet, aztán szakvizsgázol mint neurológus VAGY kardiológus, szerintem a kettő együtt nem nagyon megy, de meg lehet próbálni.
Azt, hogy nem kell kifizetned félévente majdnem egy millát...
Egyébként orvosira kell menni, más választásod nincsen.
A szakképzés pedig az egyetem után van már a kórházakban Ilyenkor már dolgozol és kapsz fizetést is (persze jó szar fizetést, de az mellékes...)
Egyébként a kardiológus és a neurológus is kisbetűvel írandó.
Utolsó: Nem igaz. A szakképzésbe tartozik bele a rezidensképzés is, de összességében a szakképzés több, mint 2 év. Neurológiánál ha jól emlékszem 5. Talán kardionál is.
Szóval összese minimum 11 év.
Nem lehet szakvizsgázni neurológiából és kardiológiából is?
Mivan akkr ha én neurológiát, patológiát, kardiológiát és immunologiát akarok tanulni? Lehetetlen szakvizsgázni mindegyikből? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!