Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igaz hogy a Debreceni Egyeteme...

Igaz hogy a Debreceni Egyetemen csak az orvosképzés jó, a többi nem igazán?

Figyelt kérdés

Én nagyon szeretnék Debrecenbe egyetemre menni, de elsősorban a mérnök -és gyógyszerészképzés érdekelne nem az orvosi! Van olyan aki mérnöknek tanul/tanult a DE-n? Mik a tapasztalataitok? Kaptatok munkát? Ha külföldre akarnék menni dolgozni mennyire nézik hol szereztem a diplomám? Esetleg van olyan, akinek konkrét tapasztalata van ez ügyben?

(Tudom hogy ha mérnök akkor BME, de nálam ez a lehetőség nem játszik több okból se)

2011. aug. 8. 09:54
 1/3 anonim ***** válasza:
74%

Én BME-n tanulok vegyészmérnöknek, és azt kell mondjam, hogy itt alaptalanul el vannak szállva az emberek maguktól. Nemrég Debrecenben jártam és bekerültem egy vegyésztársaságba és meglepően jól elbeszélgettünk szakmai dolgokról is! Én is sajnos lenéztem őket, és már szégyellem is, de tényleg jól értik a dolgukat ők is. Semmivel sem voltak butábbak nálam, vagy a csoporttársaimnál.

Munkavállalásról csak annyit tudok mondani, hogy külföldön NEM az dönt elsősorban, hogy melyik egyetemről jöttél! Megnézik a diplomád, az eredményeid és utána elbeszélgetnek veled: sokat számít a nyelvtudás, és hogy VALÓJÁBAN mennyire értesz a munkádhoz... ez pedig teljesen egyénfüggő...

2011. aug. 8. 10:10
 2/3 ZETAS ***** válasza:

DE MK gépészmérnöki/villamosmérnöki/mechatronikai mérnöki szakát kerüld ahol tudod!

Akikkel tartottam a kapcsolatot csak nagyon kis %-ban tudtak ezzel a semmitérő diplomával elérni.

Pl ha komolyabb céghez akarsz kerülni (Audi, Bosch, Mercedes, Denso, stb) itt semmit nem kapsz ami oda kell. pl.: Catia V5, SAP, Ansys, REFA stb stb

Maga a Kar infrastruktúrája is pocsék és pl a HVG-ben lévő adatok magukért beszélnek a DE Karjaival kapcsolatban:)

Jöhetsz ide nyilván, sokat kell tanulni itt is, de nem hiszem, hogy azért akarsz 3+2+x évet szenvedni, hogy melóban 150 nettoval kiszúrják a szemed és egy másik helyről érkezőnek jobb pozíciót/több lóvét adjanak.

Z

2011. aug. 9. 13:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Az előzővel tökéletesen egyetértek.

Az elős hozzászóló pedig ha azt írja hogy a BME-s vegyészmérnökök ugyanolyan szinten vannak tudásilag a debreceniekkel (ahol nincs zh, hanem mindenki mehet vizsgázni, illetve senkit azaz SENKIT nem rúgnak ki) az a BME TTK-t minősíti. Én Debrecenben tanulok de a helyi multinál a DE-ig műszakis diploma tiltólistán van. Persze mindenkit behívnak interjúra meg midnen, de itt egyáltalán nem tanítanak meg semmit sem alaposan meg a tanárok sem értenek hozzá annyira.

A gyógyszerész képzés is jó a DE-n úgyh ha ezt választod nyugodtan jöhetsz ide. Egyébként nem nézik gyóygszerésznél h hol végeztél emg a tudást se hacsak nem a versenyszektorban pl valamelyik gyógyzsergyártónál akarsz elhelyezkedni.

Ha mérnökire akarsz menni de a BME nem játszik akkor menj Miskolcra.

EGyébként a környéken DEbreceni diplomával is el lehet helyezkedni kisebb cégeknél persze vezetői pozícióba nagyonnagyon kevesen fognak kerülni a legtöbb örül ha kap munkát. A fizetés sem a többszázezreket ostromolja.

2011. aug. 10. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!