ELTE - biológia - MSc -> előkövetelmények?
Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy ha én mondjuk mérnök informatikusnak vagy programtervezőnek megyek BSc-re, aminek szinte semmi köze a biológiához, de viszont érdekel a biológia, és szabad időmben tanulom, akkor van valami lehetőségem hogy MSc-re biológiára menjek? Ha jól tudom kellenek bizonyos tantárgyaknak az elvégzése, hogy lehessen jelentkezni... Esetleg az egyetemen belül fel lehet venni biológia tantárgyakat pl programozó BSc-n is, a kötelezőkön kívül, és úgy el lehet érni a megfelelő kreditet? Ez azért kéne nekem mert szeretném bebiztosítani a megélhetésemet programozóként, amihez elég egy BSc is, viszont biológusként semmit sem érek egy BSc-vel, így szerintem ez egy tökéletes átmenet lenne. Előre is köszi a válaszokat!2011. aug. 6. 13:05
11/13 anonim válasza:
Szerintem igen, esetleg felvételin megkérdezik, hogy miért éppen biológus szeretnél lenni. De ha legalább megvan 40 kredit akkor felvehetnek, mivel teljesítve van a bemeneti követelmény.
Viszont, ha tudsz, akkor ne pont 40 kreditet vegyél fel, hanem egy kicsivel többet, mondjuk 45 és 50 között.
Ezt csak azért mondom, mert sosem lehet tudni. Másrészt így kevesebb tárgyat kell pótolnod az MSc-n, mert szerintem biztos, hogy lesz olyan tárgy, amit majd pótolnod kell.
Nekem is kell pótolnom BSc-s tárgyakat, mert azok szigorlati tárgyaim.
12/13 anonim válasza:
Miért pont infós alapszakra mész? Vagy a több lábon kell állni elvét vallod?
13/13 A kérdező kommentje:
Hát valami olyasmi. Sokat ülök a gép előtt, valamennyire érdekel is az informatika, érzékem is van hozzá, mert precíz vagyok és logikus, plusz nagyon introvertált vagyok, szóval ez a hozzám legjobban illő szakma, főleg hogy nagyon nagy rá a kereslet, ha egy BME-n vagy ELTÉ-n végzek belőle, nagyon valószínű hogy találok valami jobbfajta munkát. Viszont mivel általában ilyen munkához elég szokott lenni a BSc, és mivel a tudományok sokkal jobban érdekelnek, és mindenképp szeretnék hobbiként is velük foglalkzozni, ezért gondoltam hogy MSc-re egy biológus (amelyik a kedvencem), vagy ha az nem jön be akkor egy fizikus MSc-vel megpróbálkozhatnék, és onnan akár doktorizhatnék is, aztán ha bejön akkor eltudok helyezkedni ott, ha nem akkor nem. Viszont ha rögtön BSc-n is ott kezdenék és véletlenül nem sikerülne az MSc vagy a doktori, akkor szinte semmit nem érnék azzal a diplomámmal... Szóval szerintem ez a lehető legjobb megoldás, kérdés hogy ez így tényleg megoldható-e. De úgy látszik akkor lehetséges. Megint köszi a segítséget.
2011. aug. 11. 13:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!