Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kell matrica a diákigazolványr...

Kell matrica a diákigazolványra, vagy nem?

Figyelt kérdés
Tudom, régebben tettek fel ilyen kérdést, de mindenki mást mondott...Mostanában elég sokat buszozok, és kérték is már az igazolványomat, de idáig még (szerencsére) nem volt gondjuk, pedig nincs rajta matrica...Lehet, hogy a születési dátumot nézi a sofőr? Most 18 vagyok. Elképzelhető, hogy 18 éves korig tényleg nem kell matrica, hanem csak 19 éves kortól?
2011. aug. 5. 14:12
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem kell...

A születési dátumodat nézi az ellenőr.

2011. aug. 5. 14:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Akkor kell rá matrica ha abban a tanévben betöltöd a 18-at!
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy akkor kell matrica, ha hamarabb betöltöd a 18at, minthogy elkezdenéd a 12. évfolyamot. Addig nem.
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

nem kell

megkérdeztem még suliba osztályfőnököt ő azt mondta hogy amikor betöltöd a 18at abba a tanévben még nem kell /tehát szept. 1. én kezdődik a suli és utána töltöd pl szept2.án/ akkor nem kell abba az évbe még... /legalábbis én így értettem de akkor abba az évbe még tanköteles is vagy/

amig tanköteles vagy addig nem kell

2011. aug. 5. 14:21
 5/10 anonim ***** válasza:
A matrica akkor kell ha egy adott tanév előtt töltöd be a 18 at ha pl Augusztus 31-én akkor nem kell de ha Szeptember 1.-én akkor kell.
2011. aug. 5. 14:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Felsőoktatásos diákigazolványra (kék színű) mindenképp kell.
2011. aug. 5. 14:33
 7/10 anonim ***** válasza:
78%

"ha pl Augusztus 31-én akkor nem kell de ha Szeptember 1-én akkor kell."

Pont fordítva.

Ha a tanév előtt a személy eléri a 18. életévet, az adott tanévben már szükséges az érvényesítő matrica, ha csak az adott tanévben tölti a 18. életévet, akkor számára még nem kell a matrica.

Tehát egyszerűen leírva, 2012. október 31-ig matrica nélkül érvényes annak a középfokú oktatási intézményben tanuló személynek a diákigazolványa, aki 1993. szeptember 1-je után született, azon diáknak viszont, akinek a születésnapja 1993. augusztus 31. vagy ezt megelőző, szükséges az érvényesítő matrica.

2011. aug. 5. 14:42
 8/10 anonim ***** válasza:

Az utolsó meglehetősen alaposan és pontosan leírta. :)

Amúgy, sokszor akik ellenőrzik az ilyesmit [ tömegközlekedésen pl.], azok sem tudják jól a szabályt. Sajnos. [Tapasztalat.]

2011. aug. 5. 21:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek! :)
2011. aug. 6. 11:16
 10/10 anonim válasza:
Érdekes, én 91 október 15-én születtem, tehát 2 éve már betöltöttem a 18-at, mégse adtak rá matricát, mert h szeptember 1 után volt a szülinapom
2011. aug. 6. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!