Kell matrica a diákigazolványra, vagy nem?
Nem kell...
A születési dátumodat nézi az ellenőr.
nem kell
megkérdeztem még suliba osztályfőnököt ő azt mondta hogy amikor betöltöd a 18at abba a tanévben még nem kell /tehát szept. 1. én kezdődik a suli és utána töltöd pl szept2.án/ akkor nem kell abba az évbe még... /legalábbis én így értettem de akkor abba az évbe még tanköteles is vagy/
amig tanköteles vagy addig nem kell
"ha pl Augusztus 31-én akkor nem kell de ha Szeptember 1-én akkor kell."
Pont fordítva.
Ha a tanév előtt a személy eléri a 18. életévet, az adott tanévben már szükséges az érvényesítő matrica, ha csak az adott tanévben tölti a 18. életévet, akkor számára még nem kell a matrica.
Tehát egyszerűen leírva, 2012. október 31-ig matrica nélkül érvényes annak a középfokú oktatási intézményben tanuló személynek a diákigazolványa, aki 1993. szeptember 1-je után született, azon diáknak viszont, akinek a születésnapja 1993. augusztus 31. vagy ezt megelőző, szükséges az érvényesítő matrica.
Az utolsó meglehetősen alaposan és pontosan leírta. :)
Amúgy, sokszor akik ellenőrzik az ilyesmit [ tömegközlekedésen pl.], azok sem tudják jól a szabályt. Sajnos. [Tapasztalat.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!