Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosi egyetem - gyakorlatok,...

Orvosi egyetem - gyakorlatok, előadások?

Figyelt kérdés

Üdv!

Orvostan hallgatók!Meg lehetne oldanom majd orvosin azt,hogy szabadok legyenek a hétköznap délutánjaim?Minden nap??(du. 15:30-tól kezdve kb.)Fontos lenne...

2011. aug. 3. 17:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Amit írsz, azzal van némi baj. Sózval, a SOTE-n 8db betűbe vannak osztva a diákok. Csakhogy nem te döntöd el, hogy melyik betűbe kerülsz, azt kiosztják a számodra. Azután ahhoz a betűhöz fogsz tartozni. Betűváltás csak indokolt esetben történhet meg, de mivel az órarend minden félévben más, így lehet, hogy az adott betűben egyik félévben jó lesz neked, másikban viszont nem. Ráadásul a 8betűből 4 az első évfolyamfélhez, 4 a másodikhoz tartozik, melyek más-más intézetekben tanulják, pl az anatómiát, a kémiát, így ezek között nem is tudsz váltani. Meg igazából ez neked is rossz lenne, folyton kiszakadni a saját kis közegedből, baráti körödből. Spciális órarendet szerintem csak az kérhet, aki tényleg valami sportszövetségnél, élsportolónak számít. A másik meg, a tanulás. Hiába van meg a megfelelő "szabad" délután (ami alapból lehetetlen:)), valamikor tanulni is kell. Nálunk volt/van élsportoló srác, heti 4-5 edzéssel, abba kellett hagynia, mert nem tudott, csak kb. az edzések felén részt venni, mert vagy órája volt, vagy nem ártott vna neki tanulni. Nem mindegy milyen agyad van persze, de ez tipikusan olyan egyetem, ahol még a zseni is tanul, csak akinek jobb a felfogó képessége, az kicsit kevesebbet. Szóval, kötött időpontokkal tuti nem tudod megcsinálni, mert ez olyan dolog, hogy nem te döntöd el, nem rajtad múlik. De 3-4szer "csak úgy" elmenni mozogni, az mehet, esetleg néha ez egyes heteken 2re csökken. Pl. van olyan nap, mikor csak 11kor kezdesz, akkor elmehetsz délelőtt, következő nap 8-tól 8-ig vagy, akk kimarad, viszont köv nap végzel 4kor akkor mész, de ha olyanod van, akár este 9-től 10ig is tudsz futni egy órát. Esetleg hétvégén nagyon intenzíven kimozgod magad 5órában, és a maradékban meg tanulsz:) Lehet össze lehet hozni, lehet nem. De ez igazából tőled függ, mennyire akarsz orvos lenni. Mert ha fontosabb "bármimás" (ne értesd félre, mindenkinek van valami alapvető igénye, amit nem akar/tud feladni, neked pont ez, az érthető), akkor lehet, h nem ez a szakma/egyetem a neked való.
2011. aug. 6. 11:47
 12/20 anonim ***** válasza:
Az orvosi az nem orvosi, hanem ORVOSI. El kell döntened: vagy orvosnak tanulsz és orvos is leszel, vagy orvosnak tanulsz és sportolsz mellette. Utóbbi esetben hamar ki fogsz bukni az egyetemről, és nem leszel orvos, mert ebben a tanulmányok teljes elköteleződést kívánnak meg.
2011. aug. 7. 00:53
 13/20 A kérdező kommentje:

Igen,az időpont konkrét sajnos,16 óra.

Felvi fórumon olvastam olyat régebben,hogy előadásokra az emberek fele jár be kb.,valamikor annyi se,mert ugye az nem kötelező...Na most nekem nem ez a cél,nyilván.De még úgy sem lenne megoldható ha a délutániakat kihagynám néha?

Pl orvosi kommunikációra meg latinra mondták,hogy úgymond nem érdemes időt pocsékolni rá,és hogy nem sokan látogatják...

2011. aug. 7. 13:22
 14/20 anonim ***** válasza:
Latinból nincs is előadás, szóval, ha valaki felveszi (mert csak kötelezően választható), arra kötelező bemenni. Az orvosi kommunikáció meg nekünk konkrétan reggel volt.
2011. aug. 7. 14:41
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a segítséget!
2011. aug. 12. 14:58
 16/20 A kérdező kommentje:
És mindenkinek az eddigi válaszokat!
2011. aug. 12. 14:59
 17/20 anonim ***** válasza:
Figyelj, ez tényleg nem rajtad fog múlni... Amúgy tényleg az előadások vannak inkább reggel, és a gyakorlatok délután, illetve a választott tárgyaid is délután/este vannak, amiket eleve azért veszel fel, hogy részt vegyél rajt, mert érdekel, illetve ezeken szokott katalógus lenni. Alapból nem jó úgy kezdeni egy egyetemet, hogy tudod, hogy lógni fogsz, mert anélkül is fogsz, hogy terveznéd:)
2011. aug. 12. 15:13
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha annyira komolyan csinálod a sportot, akkor elvileg van mód rá az egyéni tanrendre, ezt meg kell kérdezni a TO-n. De így baromi sok óra van...

Azonban valamiről le kell mondanod. Az orvosi egy hivatás, nem is akármilyen. Gondold végig mit akarsz jobban sportot vagy ezt... Csak a másik rovására fog menni az egyik, ennek nincs értelme.

2011. aug. 14. 20:41
 19/20 anonim ***** válasza:
17%
Á akkor ezért a sok bunkó orvos, mert szerintük a kommunikációra kár időt pazarolni? Jó tudni.
2012. jan. 4. 13:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Menj edzeni hétvégén
2016. aug. 6. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!