Mit tapasztaltatok a bme-ről?
2011-es világranglista alapján Magyaro. 3 legjobb egyeteme:
I. BME
II. CEU
III. SZTE
ha azokra hallgatnánk akik azt mondják, hogy 'csak a neve nagy' akkor már az összes iskoláról elmondhatjuk, hogy 'csak a neve nagy'
A BME nagyon jó suli, ilyen nincs hogy jobb vagy rosszabb-e az ELTE-nél, mindegyik egyetemnek más az erőssége..
Ennyi idiótát.
Mi alapján hasonlítjátok össze a kettőt? A BME-n és az ELTE-n nagyjából jó ha két szak van, amit mind a két helyen tanítanak.
Erre mindenki jön itt az ELTE-vel, meg a neve nagy meg stb.
Mutassatok már egy ilyen tanulmányt, ahol ezt leírják. Beszarás. AZért mert titeket nem vettek fel oda, nem kell egyből lejárató kampányt indítani ellene.
A kérdés meg az volt, hogy mi a tapasztalat. Ergo olyan válaszok kellenek, akik tapasztaltak ebből valamit. Még a szövegértés sem megy.
A BME a maga területén a legjobb, lényegében ennyi.
Műszaki területem a BME az ország legjobb egyeteme, de Európában is ismerik. Bár világranglistán sehol sincs, de egyik mo-i egyetem sincs sehol sajnos.
A klasszikus mérnöki szakokat érdemes itt tanulni (gépész, közlekedésmérnök, építő, építész, vegyész, villamosmérnök, informatikus, és esetleg a matematikus, fizikus - bár ezekben úgy tudom az elte is jó).
Az egyetem hatalmas, gyakorlatilag a Petőfi hídtól a Szabadság hídig a rakpartot elfoglalja, és már 2 új épülete van a Lágymányosi híd (Rákóczi híd) és a Petőfi híd között is.
Kolija minden karnak van az egyetem közelében. A legmodernebbektől a legelavultabbakig elég vegyes a felhozatal.
Sportolási lehetőségek terén valószínűleg a legjobb az országban. Az átlagos, minden egyetemen megtalálható sportokon (foci, kosár, úszás, stb) van még rengeteg jó. Squash, lövészet, evezés, ejtőernyőzés, .. gyakorlatilag minden létező sportot lehet csinálni elég kedvezményes áron. A klasszikus sportok persze ingyenesek.
A tanárok többnyire értik a dolgukat, sokan az iparban is dolgoznak mellette, tehát nem csak amolyan elméleti szakemberek. Persze vannak azok is. Sok múlik a szerencsén, hogy kihez kerülsz, de később magad választhatod ki a tanáraidat.
Kajálda csomó van az egyetem körül, ezzel nem lesz gond.
Tanulás: tanulni kell. Ha nem tanulsz megbuksz, és csúszol. BME = Buli Minden Este. Ez igaz, de ha így csinálod, akkor garantáltan nem végzed el 5 év alatt az egyetemet.
A suliban van az országos műszaki könyvtár, ahonnan félévenként kb 1000 forintos olvasójegy ellenében lehet kölcsönözni a szükséges jegyzeteket. Megvenni semmit sem szabad, mert drágák.
Ha van még kérdésed, akkor írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!