Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csepel-szigeten hol található...

Csepel-szigeten hol található a Hárosi iskola?

Figyelt kérdés
2011. aug. 1. 02:51
 1/8 anonim válasza:
15%
Én tudom.
2011. aug. 1. 04:31
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
138.38 as busz.Cspel Szent Imre tértől indul de a csepeli hévről könnyen át tudsz szállni akár Imrén akár Karcsány S utcánál akár a végállomáson.
2011. aug. 1. 09:02
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
*Karácsony Sándor utca bocsi
2011. aug. 1. 09:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Csepelen lakom, azt is tudom, hogy a 138, 38-as busz megálló neve "Hárosi iskola" , dehogy ott iskola nincs az biztos. Csak gondoltam el van egy kis helyen dugva vagy valami...
2011. aug. 3. 01:04
 5/8 anonim válasza:

Ezen már én is gondolkoztam.:D Kíváncsi vagyok rá!

Szintén egy csepeli. :)

2011. aug. 5. 22:22
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Csepelen a Béla folyó alatt amit a Béláról neveztek el mert az volt a neve h Béla
2011. aug. 6. 19:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Számomra is az egyik nagy kérdés. :) Ennyit találtam wikipedián ( [link] ):

"Csepel mindig is Budapest egyik ipari központja volt. Kezdetben a munkások csak a környező kerületekből és településekről (Pesterzsébet, Budafok, Soroksár, Halásztelek, Szigetszentmiklós) jártak ide. A korabeli tervekben egy, a Csillagtelepről a Művek 2. kapuján át Pesterzsébetre vezetett az út, ezt azonban a Hárosi Iskola 1941-es építése újabb módosításokat vetett fel."

2011. aug. 13. 01:44
 8/8 anonim ***** válasza:
A Hárosi Iskolát(eredeti nevén:Háros Iskola)Az 1940-es évek elején épült fel.Ahogy a neve is mutatja Iskola műkődött bennne,Mára már csak egy kis része maradt meg ott ahol a 38 és a 138 Lakihegy-Tétény fele megáll.Ebben a kicsi,megmaradt részben egy üzlet mükődik a Háros Iskola 1963-ben megszűnt.Ezután 1965-ban a bontás megkezdődőtt.Ide HÉV is közlekedett 1959-1961 között.Ezután busszal lett kiszolgálva!Csak ennyit tudok.
2013. ápr. 29. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!