Jár plusz pont a felsőoktatásnál, ha a szülő/szülők csak nyolc általánossal rendelkeznek, de a gyermek nem hátrányos helyzetű?
A többletpont akkor is jár,ha a gyermek nem hátrányos helyzetű?Vagy csak abban az esteben(halmozottan hátrányos helyzetű ként?)
Előre is köszönöm.
Első vagyok.
Ha kaptál gyermekvédelmi támogatást vagy kedvezményt-amit kellett,hogy kapj,amiért szüleid 8 általánost végeztek-akkor hátrányos helyzetű vagy.Ezt anno igényelni kellett azt hiszem,tehát kérdezd meg a szüleidet vagy az önkormányzatnál,a jegyzőnél.
Nem. Csak abban az esetben kapnál, ha hátrányos helyzetű lennél, ha nem vagy az, akkor ez nem számít.
És a hátrányos helyzet sem azon múlik, hogy milyen a szüleid végzettsége, hanem hogy részesültél-e rendszeres gyermekvédelmi támogatásban, amihez olyan 39000/főt nem haladhatja meg a család keresete.
Csak édesapámnak.
Ettől valaki nem számít rögtön hátrányos helyzetűnek.
Valamilyen támogatást kaptunk,de ez tanulmányi eredményhez kötött is volt,tehát 4,5-höz volt kötve,de gyermeknevelési segélynek nevezték.
Kedves 3.!
Nem úgy tettem fel a kérdést,hogy"akkor most hátrányos helyzetű vagyok?",szóval nem értem a hangnemed.Nem kérdeztem ilyet,mert tudom,hogy nem.SZóval nemértem.
Érkezett 2 különböző válasz:)
Várom a további segítségeket.
Hátrányos helyzetű az a jelentkező, aki felvétel esetén a beiratkozás időpontjában huszonötödik életévét nem töltötte be ÉS
- akit középfokú tanulmányai során családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett, és/vagy
- aki után középfokú tanulmányai során rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak, és/vagy
- középfokú tanulmányai során rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult,
- állami gondozott volt.
Nem jár. :(
"Nem úgy tettem fel a kérdést,hogy"akkor most hátrányos helyzetű vagyok?",szóval nem értem a hangnemed.Nem kérdeztem ilyet,mert tudom,hogy nem.SZóval nemértem. "
a 3. vagyok, és nem egészen értem, hogy milyen hangnemet kérsz rajtam számon, mert szerintem teljesen normálisan és lényegretörően válaszoltam, semmilyen támadó vagy sértő hangnem nem volt benne. Az, hogy külön kiemeltem, hogy alapból a szülők képzettsége nem jelent hátrányos helyzetet, az meg szimplán azért volt, mert az első meg ezt írta, ezért külön kiemeltem, hogy nem így van, rosszat írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!