A győri Széchenyi egyetemen kötelező az úszás mindenkinek?
Igen kötelező, emiatt nem mentenek fel.
Viszont szoktak menni úszni nem tudók nekik nem kell órákon át úszni, a szélső pályán próbálnak úszkálni. Rájuk külön odafigyel a tanár.
Ha nem úgy állsz hozzá, hogy Én márpedig nem, és meg fogok fulladni és stb stb hanem odamész hogy te nem tudsz úszni de szeretnéd teljesíteni a tárgyat, foglalkoznak majd veled. És mondjuk dupla alkalmat írnak be. Csak mondom úgy kell hozzáállni a dologhoz, hogy ő is segítsen neked.
van kezdő csoport is, sokszor azok is oda mennek, akik tudnak úszni, mert az sokkal kényelmesebb :D
másik gyakran alkalmazott, nem éppen szabályos módszer, hogy valaki helyetted jár úszni te meg mondjuk helyette mész kondizni és egymás nevét/neptun kódját diktáljátok be.
De persze ilyet NEM szabad csinálni ;D
Én a magam részéről pofátlanságnak tartom, amit a Széchenyi egyetem megengedhet magának, ezzel a kötelező úszásórával.
Szerintem az egész országban nincs olyan egyetem, amelyik kötelezően előírná, hogy melyik sportágat kell választani. És lehet hogy egész Európában nincs olyan ország rajtunk kívül, amelyik előírná, hogy kötelező testnevelésórákat kell teljesíteni a diploma megszerzéséhez.
Nem a testneveléssel és a mozgással van a bajom, hiszen egészséges, meg stb. meg minden. Nekem magával az elvvel van bajom, hogy a Széchenyi egyetemen nem lehet valaki mérnök, jogász, közgazdász, hogyha nem megy el úszásórákra. Szerintem ez röhej.
bocsánat az OFF-ért, de ezt most ki kellett írni magamból. (Egyébként én levelező tagozatos vagyok a Széchenyin, így nem kell úsznom.)
Hát nemtudom, én nem érzem pofátlanságnak. Najó, gólyakoromban én is puffogtam miatta, mondván ez egyetem hagy döntsem már el én, hogy akarok-e sportolni illetve ecélból akarok-e időt áldozni erre Győrben Pesti létemre.
Aztán megbarátkoztam a gondolattal, jött az hogy gyorsan tudjuk le. letudtam őket 6 félév alatt megvolt a 4 (nem mindig vettem fel) mostmár azt mondom, sz.arni rá, megvolt ezen is túlvagyunk. Nem ez az egyetlen tárgy amit tök feleslegesen tanítanak az egyetemen.
gondolom az alkalmak száma van meghatározva, hányszor kell elmenj egy félév során.
#5-ös válaszoló voltam egyébként.
Változott valami 2011 óta? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!