Vajon most emelt szinten bármiből érettségizhettek?
Az első nem tudom honnan vette ezt az infót, de semmi értelme...
Ezek szerint rendelkezel kék fedeles bizivel, innentől kezdve bármikor, bármiből minden előfeltétel nélkül érettségizhetsz bármilyen szinten.
Azért van szükség a két évnyi jegyre, mert az érettségi a felvételihez kell, abba pedig az utolsó két év jegyeit számítják bele.
első
Bármiből lehet érettségizni, ami meg van hirdetve. (2011-től egy csomó emelt szintűt kivettek a választhatók közül, mert csak pluszköltséget jelentettek.)
Ne hangoztassátok ezt a 2 év dolgot, mert akkora hülyeség, mint a ház. Ha már valakinek megvan az érettségi bizonyítványa, akkor bármiből bárhogyan lehet érettségizni (persze ami meg van hirdetve). Ha még nincs az illetőnek érettségije (ami ugye most nem áll fent), akkor az a feltétel, hogy középiskolában tanulnia kellett az adott tárgyat, de ott sincs szó 2 évről, lehet akár 1 év is. Ezért mondom, hogy ez a 2 év valami légből kapott hülyeség.
A felvételi pontszámítást ne keverjük ide. Ha tudnád, pontosan hogy zajlik, akkor nem írnál le ilyen eget rengető hülyeséget ezzel kapcsolatban is. Teljesen független az érettségi, és hogy milyen tárgyakat írsz be a tanulmányi pontokhoz.
A 2 éves szabály egy ideig volt, már nem él.
Abból érettségizhetsz érettségi után, amiből akarsz.
Én is így tettem és olyanokból tettem le, amit egyáltalán nem tanultam, egy évet sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!