Matek érettségi fvtábla és számológép nélkül legyen?
"Ti egész életetekben akkor a fvtáblát szeretnétek lapozgatni? És ezt a munkahelyetek is tolerálni fogja?"
Eddig semmi szükségem nem volt fv táblára, pedig mérnök leszek.
A munkahelyemen meg nem biorobotokat alkalmaznak, akiknek fejből kell vágniuk mindent. A gyakorlatban rendszeresen alkalmazott eljárásokat, tudnivalókat tudom fejből, amit meg nem arra ott van a szakkönyv, utasítás.
A 3-4000 vonatszámot és 1000 oldalnyi utasítást pedig tanuld meg te ha ilyen okos vagy.
Én megtanultam azt amire szükség van, amit nem tudok fejből arra előveszem az aktuális utasítást vagy a menetrendkönyvet. És igen, életben vagyok.
Amit felvetsz az érettségivel kapcsolatban az nem jó mert azért kell az a számológép és a függvénytáblázatot is valamilyen szinten meg kell "tanulni" használni, hogy tudd mi merre van és ahhoz kell az igazi tudás, hogy tudd egy adott feladatnál mit kell csinálnod és mi kell hozzá.
De pl. egy töri érettségin az tényleg vicces, hogy használható egy olyan atlasz amiben megtalálható kronológiai sorrendben magyar és világtörténelmi események... Viszont pl. egy magyar érettségin érdekes lenne ha tudni kéne 4évnyi 200-300oldalas szöveggyűjteményt betűről betűre egy-egy verselemzés vagy hasonló miatt.
Hát, én mérnöknek tanulok és imádom a matekot, de kijelentem, hogy nem menne 5 perc alatt az emelt matek. Sőt, biztosan hibáznék is benne.
Azt is el kell, hogy mondjam, hogy a mérnökök is kinézik a képleteket, amik kellenek nekik egy könyvből munka során, ha az kell, és nem használja olyan gyakran, hogy berögzüljön.
Nem megbántani akarlak, de te iszol?
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy bárkitől elvárható, hogy a sin, cos, tg, ctg vagy a logaritmus táblázatot fejbe tartsa.
Enélkül te se oldanál meg egy emelt matekot, ne viccelj már.
Én imádom a matekot, de szabjunk már gátat a hülyeségnek és próbáljunk a realitások talajára visszatalálni.
Egyetértek az előző válaszolókkal, nem az a lényege az érettséginek, hogy minden adatot tudj fejből, hanem h alkalmazni tudd őket.
Nekünk egyetemen is matekból lehet segédeszközöket használni. Nem hiszem h azt a kb 3000 képletet amit egy mérnöknek/matematikusnak tudnia kell, bárki is megtudja jegyezni és 50 évesen ha felkeltik álmából is tudni fogja.
De ha a kedves kérdező ennyire megjegyez mindent akkor nagyon jó neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!