Mért olyan nagy szám és örömünnep manapság, ha valakit felvesznek a felsőoktatásba?
Régebben, mondjuk a 80-as években nagy szó volt, mert tényleg nagyon nehéz volt bekerülni.
De manapság már boldog-boldogtalant felvesznek mindenhová a hallgatói normatíva miatt, aztán az első félév után mindenkit, vagy legalábbis a hallgatók 80-90%-át kirugdossák.
Én pontosan 10 éve felvételiztem és akkor ez volt a divat. De most sincs ez másképp.
Akkor mért örömködnek annyira? Manapság bent maradni sokkal de sokkal nehezebb, mint valahová felvételt nyerni.
A terhes nők 90%-a elvetél? Nem.
A házasságok 90%-a fél éven belül válással végződik? Nem.
A felsőoktatásba felvettek 90%-át kirúgják az első félév után? ...
Én megmondom neked. Azért írnak ilyeneket, mert a sok kis tizenéves pi..., akik most ide írogatnak, mert egész nap otthon lógatják a lábukat még soha nem voltak egyetemisták.
Fölösleges őket győzködni, majd rájönnek ők is az első vizsgaidőszak után...
13:07 iszonyat jó példákat írt!!!!
a házasságos+terhességes külön tetszik!!:)
"Ennyi erővel ne örülj a diplomádnak se, mert úgyis meghalsz..."
Ha tudnám, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok és fél év múlva mindenképp meghalnék, akkor hidd el, nem is örülnék.
13:12
De azért ők is megérdemlik h örülhessenek, nem?
Sose tudhatod h kiből mi lesz?
Én ismerek olyanokat, akik az álatald leírt attitűddel kerültek be a felsőoktatásba, aztán tényleg mindent beleadtak az egyetemen, sikerrel vették az akadályokat!
Nem szabad előre ítélni..
Mindenki tudja, hogy elég sok ember kiesik az egyetemekről, de nem hinném, hogy így kellene hozzáállni a dolgokhoz.
Elég akkor aggódni meg szomorkodni, ha baj van. Mi értelme görcsölni előre? Sosem tudhatod ki az, aki a legjobb lesz és ki az, aki kiesik.
Nem hiszem el, hogy azt várjátok az emberektől, hogy a sikeres felvételi hírére kezdjenek el zokogni, hogy úgyis kirúgják őket :D
Hát de mit csináljon, ne lógassa otthon a lábát?
Nyári szünet van! Ráér szeptembertől kapkodni a fejét.
"Gondolom neked nincsenek, pont azért, mert te olyan "okos" vagy és világon mindenben úgyis mindig neked kell hogy igazad legyen."
Pont te mondod ezt, mikor te raktad ki ezt a szánalmasan nagyképű kérdést, és te nem tudod elfogadni a tényt, amit már vagy 10-en próbálod a csökött agyadba beletuszkolni. -.-" De te csak vádaskodják, meg próbáld rákenni másra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!